• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

După o perioadă de acumulări fizice, Steaua a avut ocazia să dispute în sfârşit şi un amical. Roş-albaştrii au terminat la egalitate, scor 2-2, duelul cu Young Boys, în direct la Digi Sport 1, însă Laurenţiu Reghecampf s-a declarat extrem de mulţumit de atitudinea elevilor săi.

"Am muncit mult, am avut o perioadă grea cu multe antrenamente, eu zic că a fost un meci bun. Ne-am dorit mult să avem o partidă de pregătire în acest cantonament. Eu zic că a fost un test util, jucătorii noi s-au integrat bine. Cred că o să arătăm foarte bine când se va relua campionatul", a spus Reghe, în direct la Digi Sport.

Bawab şi Marica au debutat pentru campioană şi au făcut-o bine. Primul a obţinut un penalty, în timp ce al doilea a pasat decisiv la golul doi. Cu toate acestea, ei nu au fost ţinuţi pe teren o perioadă foarte mare, iar tehnicianul a explicat de ce: "Bawab are patru antrenamente cu echipa, Ciprian la fel. Au jucat mai puţin pentru că mă gândesc în primul rând la sănătatea lor. Sper eu ca în perioada a doua să îi pregătim mai bine şi să îi aducem la un nivel mai înalt".

În ultimul timp s-a discutat despre posibilitatea ca Steaua să evolueze cu două vârfuri, având în vedere că dispune de doi atacanţi de valoare, Marica şi Bawab. Reghe e tentat să rămână fidel sistemului 4-2-3-1, urmând ca în partidele mai uşoare să folosească modulul 4-1-4-1.

"O să încercăm să jucăm un sistem mai ofensiv şi unul cu doi închizători. Ideal e să jucăm un modul foarte bine şi apoi, în funcţie de accidentări şi suspendări, să putem apela la altă formulă", a mai spus antrenorul.

În cel de-al doilea cantonament se estimează că vor fi foarte aproape de forma optimă şi jucătorii care au acuzat probleme medicale. Odată aceştia reveniţi, Reghe va avea mult mai multe soluţii.

"Sper să intre şi Chipciu, Filip, Pârvulescu, Kharja, Enceanu. Când vor reveni şi aceştia, vom avea un lot mult mai puternic şi vom putea face schimbări care să ne ajute mai mult", a conchis tehnicianul.