• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

VIDEO ASA - Pandurii 0-1. Pandurii Târgu Jiu a învins-o în deplasare pe vicecampioana ASA Târgu Mureş, cu scorul de 1-0 (1-0), vineri seara, în primul meci din etapa a 24-a a Ligii 1 de fotbal.

În minutul 48, Grigoraş l-a aruncat în luptă la gazde pe Adrian Mutu, care şi-a făcut astfel revenirea în fotbalul românesc. După partidă, fostul jucător al lui Juve şi Chelsea a anlaizat partida, dar a vorbit şi despre subiectele "fierbinţi" din sportul rege autohton.

"Nu e o seară tristă, e o revenire cu un rezultat negativ, din păcate. Ăsta e fotbalul. Trebuie să ne gândim la ce am greşit, să tragem concluziile care se impun şi să nu mai repetăm acele erori. Am arătat prea puţin, o spune şi rezultatul. Am încredere în echipă şi sunt convins că în meciurile următoare vom arăta altceva. Trebuie să stăm uniţi şi să învăţăm din erorile făcute. Cred că ASA e destul de puternică să intre în play-off. Speram să revin cu gol. Nu s-a putut, chiar dacă am avut câteva ocazii. Sau câteva jumătăţi de ocazii. Trebuia să dau mai bine la acea lovitură liberă. Sper ca la următorul meci să fie altceva. Sper să-mi îmbunătăţesc condiţia fizică de la meci la meci. Nu numai eu, dar toţi jucătorii care vor fi selecţionaţi la echipa naţională trebuie să-şi ridice nivelul pentru a juca la Euro. Am jucat deja două Europene şi ştiu ce nivel şi ce ritm sunt acolo. În ceea ce mă priveşte, trebuie să muncesc mult mai mult. Asta o să fac, de asta sunt aici. Să am parte de linişte, să muncesc şi să-mi dovedesc în primul rând mie că sunt capabil să joc la Euro", a spus "Briliantul" la finalul meciului.

În ceea ce priveşte cea mai controversată fază a partidei - penalty-ul acordat de Balaj după faultul lui Stăncioiu la Hora -, Mutu a dezvăluit că nu i s-a părut lovitură de la 11 metri, cu menţiunea că nu poate să fie sigur, fiind foarte departe de fază.

"Nu ştiu dacă cei de la Pandurii au avut vreo ocazie, iar de unde eram eu nu mi s-a părut penalty. A fost un meci greu, disputat pe un teren greu, împotriva unei echipe bune, dar cred că meritam mai mult", a mai spus Mutu, pentru ca apoi să explice de ce a fost aruncat în luptă abia în a doua repriză: "Am decis cu Petre Grigoraş în săptămâna meciului să intru în repriza a doua, nefiind la 100%, şi pentru că era un teren greu riscam să mă accidentez".

Mureşenii i-au făcut o primire călduroasă atacantului, lucru care îl motivează şi îl determină să tragă tare pentru a-şi îndeplini obiectivele pe termen scurt: un rezultat cât mai bun în play-off, cu ASA şi prezenţa la turneul final.

"Le mulţumesc mureşenilor pentru primirea făcută. Sper să dau înapoi goluri şi prestaţii foarte bune, să le mulţumesc astfel pentru căldura cu care m-au primit.  Nu avem şanse la titlu în acest moment. Trebuie întâi să ne calificăm şi să ne îmbunătăţim jocul, pentru că în play-off ne aşteaptă meciuri foarte grele", a mai punctat vârful, pentru ca apoi să vorbească despre motivul care l-a făcut să strângă din dinţi şi să revină în prim plan, în ciuda vârstei: "Prezenţa la Euro? Ceva măreţ, ar încununa sfârşitul carierei mele la echipa naţională. Aş vrea să fie aşa. Ştiu că-i greu, iar eu sunt unul dintre puţinii care crede în asta".