• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Martin Mantovani (33 de ani) nu a apucat să joace pentru ASA Târgu Mureş, însă a rămas cu un gust amar după experienţa din România.

Format la Atletico Madrid, fundaşul central nu a avut niciodată şansa să evolueze la nivel foarte înalt în Spania. Cel puţin în tinereţe. Astfel, în iulie 2010, a acceptat să dea probe în România, unde a avut parte de momente ciudate. Argentinianul s-a înţeles cu oficialii de atunci ai echipei, însă după primul meci a fost ameninţat şi forţat să plece.

"Am stat o lună în România, la Târgu Mureş! Am fost o săptămână în probe şi mi-au făcut contract pe doi ani. După trei săptămâni am avut primul meci. La echipă erau trei spanioli şi eu. Am pierdut, dar echipa a jucat bine. Eu nu am putut să intru pentru că nu primisem 'cartea verde'. A doua zi am avut o discuţie în care părea că vine războiul. Feţe lungi, antrenorul ne certa, toţi tăceau!

Mă gândeam: 'Dar am jucat bine ieri...'. Miercuri le-au zis spaniolilor şi mie că trebuie să plecăm, pentru că banii pe care conta clubul nu mai există, că au plecat toţi sponsorii. Ne-am opus şi în momentul ăla au luat-o razna. Seara am avut o întâlnire la care directorul sportiv a apărut cu un bătăuş de culoare, înalt de vreo 2 metri. Ne-au zis: 'Trebuie să renunţaţi pentru că vă va fi foarte rău aici. Vă schimbăm apartamentul şi vă trimitem în mahala. Vă plătim contractul, dar vă vom face viaţa imposibilă'.

A doua zi am semnat şi m-am întors în Spania, unde am semnat cu Cultural Leonesa", a spus Martin Mantovani, conform cotidianul argentinian Ole.

În prezent, sud-americanul evoluează la Leganes, acolo unde a strâns deja 143 de meciuri. Cu o detentă excelentă, Mantovani a înscris de 11 ori pentru formaţia iberică.