• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Campania de achiziții a celor de la FCSB nu s-a terminat. Gigi Becali, finanțatorul roș-albaștrilor, speră ca azi să-l rezolve pe Teixeira iar joi să-l semneze pe Nedelcu, de la Viitorul.

Cei doi fotbaliști se pare că au șanse destul de mari să fie și ultimii care vor întregi lotul lui Nicolae Dică, cel puțin în acest moment, asta deși vicecampioana a mai căutat și un fundaș central. Cum soluțiile din țară nu l-au mulțumit pe Becali, cu excepția lui Larie, achiziționat deja, omul de afaceri i-a îndrituit pe MM Stoica și pe Dică să rezolve problema.

Aceștia n-au găsit însă un fotbalist de calibru, dar care să se încadreze și la oferta Stelei, adică liber de contract și salariu estimat undeva la maximum 15.000 de euro, astfel că s-au reorientat spre propria ogradă.

”Am înțeles de la ei că vor să-l facă pe Momcilovic fundaș central. V-am zis, cu fundașii centrali i-am lăsat pe ei să rezolve, adică pe Dică și pe MM. Sunt unele lucruri pe care le fac ei.

Eu îmi vad de treaba mea, deși lumea spune că nu mă pricep la fotbal. Nu mă pricep, dar Steaua a fost a treia companie rentabilă din România, în 2016”, a spus Becali, chestionat telefonic în cadrul emisiunii ”Digi Sport Matinal”.

Primul stagiu de pregătire al celor de la FCSB se va încheia la data de 22 iunie, după care se va pleca în al doilea cantonament al verii, la Apeldoorn, Olanda, în perioada 25 iunie - 8 iulie.

Becali nu este de acord cu cei care spun că un antrenor trebuie să decidă transferurile la o echipă.

”Dacă eu sunt cel care dă banii, atunci eu cumpăr jucătorul, numai la noi, în România, există mentalitatea asta cu antrenorul care face lista de cumpărături”, a mai spus Becali, la Digi Sport.

Dincolo de declarația patronului, Dică și MM Stoica n-au abandonat ideea de a mai transfera un fundaș central, pentru că cei de la FCSB nu mai vor să ajungă în situațiile din sezonul trecut când Reghe a fost obligat să improvizeze în apărare, fie pe dreapta, fie în centru. În plus, nici Tamaș nu mai este în lot și nici Moke, fotbaliști cu multe minute bifate, ca fundași centrali.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

Echipa va fi angrenată în multe competiții, vor fi multe meciuri, astfel că Dică își dorește dubluri pe fiecare post.

Fundașii centrali ai FCSB din acest moment

Mihai Bălașa
Ionuț Larie
Marko Momcilovic (reprofilat din fundaș stânga)

Fundași dreapta

Marian Pleașcă
Gabi Enache (reprofilat din mijlocaș dreapta)

Fundași stânga

Junior Morais
Marko Momcilovic
Lucian Filip (va reveni pe teren după o foarte lungă absență, poate juca și la ”închidere”)