• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Elevii lui Nicolae Dică au rămas total surprinși când s-au trezit, sâmbătă, la prânz, în cantonamentul de la Baza Steaua, cu Federico Piovaccari (33 de ani). Fostul atacant al roș-albaștrilor, acum legitimat la Zhejiang Yiteng, echipă din a doua ligă din China, a profitat de timpul liber pentru a-și vizita prietenii din România, dar și pe cei de la gruparea la care a cunoscut destule satisfacții.

Roș-albaștrii au rămas surprinși când l-au văzut pe vârful italian, dar s-au și bucurat în egală măsură. Unii dintre ei, cum este cazul lui Lucian Filip, care a și jucat cu el, nu au ratat ocazia de a imortaliza momentul, după cum se vede din fotografia postată de către Mihai Stoica pe contul său de pe social media.

Piovaccari a spus, de mai multe ori, că s-a simțit bine în perioada pe care a petrecut-o în Liga 1. 

”Să ai posibilitatea să joci în faţa a 40.000-50.000 de spectatori, pentru o echipă care este un adevărat AC Milan sau Juventus pentru România, este cu siguranţă special.

Îmi aduc aminte de golul prin care Steaua a revenit după mulţi ani în grupele Ligii Campionilor”, declara Federico Piovaccari pentru site-ul gianlucadimarzio în august 2017.

Piovaccari a evoluat pentru Steaua între 2013 și 2014, el fiind împrumutat în România de Sampdoria. În tricoul roș-albaștrilor, italianul a avut evoluții apreciate: a bifat 25 de meciuri în Liga 1 și a marcat de 10 ori.

Cu Steaua, el a evoluat și în grupele Ligii Campionilor (2013), Piovaccari având o contribuție importantă la această calificare, prin golurile marcate în dubla din play-off cu Legia Varșovia (1-1 și 2-2).

După aventura scurtă de la Steaua, vârful italian a prins un contract în prima ligă din Spania, la Eibar, acolo unde a fost împrumutat tot de gruparea din Genoa.

În ultimii ani, Piovaccari nu a mai convins: a ajuns la Western Sydney Wanderers, iar în 2016 a jucat în liga a doua din Spania, la Cordoba, unde l-a înlocuit chiar pe Florin Andone. În sezonul precedent, atacantul a fost titular de doar 9 ori pentru Cordoba, în campionat, Piovaccari marcând 4 goluri.

400.000 de euro este cota lui Piovaccari, conform transfermarkt.de