• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

VIDEO CS U Craiova - FC Voluntari 1-1. Oltenii au încheiat autoexilul la Severin cu un rezultat de egalitate, 1-1 cu FCVoluntari, iar următorul meci de pe teren propriu s-ar putea juca pe noua arenă de 30.000 de locuri, ridicată pe locul fostului stadion ”Ion Oblemenco”. Pentru a le îndeplini visul mai repede oltenilor, patronatul celor de la CS U Craiova va cheltui în jur de 100.000 de euro pentru a grăbi procedurile.

În acest moment la arenă se lucrează intens mai ales la căile de acces, pentru că la interior se mai fac doar mici finisaje. Însă pentru ca pe stadion să se poată intra mai repede, Mihai Rotaru a anunţat Primăria Craiova, administratorul arenei, că e dispus să cumpere mobilierul pentru vestiare, loje, săli de conferinţe şi cabinetul antidoping. Practic, să utileze sălile necesare avizului din partea LPF pentru organizarea meciurilor. Dacă n-ar proceda aşa, după recepţia din partea CNI, primăria ar trebui să organizeze licitaţii pentru orice achiziţie, ceea ce ar lungi termenul. Termen care, cu eventuale contestaţii, s-ar putea întinde pe câteva luni.

După ce Compania Naţională de Investiţii va preda stadionul administraţiei locale din Craiova, primăria este cea care trebuie să obţină avizele. Cu totul, se estimează că ar putea dura vreo trei, patru săptămâni. Planul oltenilor este ca totul să fie gata până pe 25 octombrie, atunci când este programată faza şaisprezecimilor Cupei României. La care oltenii speră să găsească înţelegere la adversar, unul din ligă inferioară, pentru a juca la Craiova, oferind în schimb o reţetă financiară excelentă.

Cei de la CS Universitatea Craiova au ciocnit un pahat de şampanie vineri seară. Nu pentru rezultatul jocului cu echipa antrenată de Claudiu Niculescu, ci pentru că Înalta Curte a respins printr-o sentinţă definitivă, solicitările lui Adrian Mititelu legate de emblema cu leul.

Planul oltenilor are fundament, deoarece pentru elevii lui Devis Mangia urmează trei partide în deplasare, toate în Liga 1. În etapa a 13-a se vor deplasa la Timișoara, apoi, în a 14-a, vor juca la Iași, pentru ca runda cu numărul 15 să-i aducă pe terenul celor de la Concordia Chiajna. Apoi, va mai exista și o întrerupere a campionatului pentru ultimele partide din preliminariile CM 2018, atunci când Contra va debuta ca selecționer: este vorba despre întâlnirile cu Khazahstan, joi, 5 octombrie, și cu Danemarca, duminică, 8 octombrie.
În acest caz, următorul meci al craiovenilor, pe propriul teren, va fi cel cu FCSB, în etapa a 16-a, teoretic pe 28 octombrie (nu s-au stabilit încă zilele și orele acelei runde), asta dacă nu cumva vor izbuti să organizeze, câteva zile mai devreme, meciul din Cupa României.