• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

La 1 iulie 2015, Romario Kortzorg venea în România din cea de-a doua ligă germană, de la Erzgebirge Aue. Semna cu ASA Tg Mureş, iar atunci chiar părea o lovitură importantă reuşită de ardeleni. Un fotbalist cu calităţi, aşa s-a dovedit, dar cu probleme dacă ţinem cont că de atunci nu a reuşit să reziste prea mult la niciuna dintre echipele pe care le-a bifat în România: Dinamo, Astra şi Concordia. De la ultima a plecat doar scos din biroul preşedintelui cu poliţia.

În urmă cu aproape două săptămâni, Kortzorg a reziliat înţelegerea cu Concordia Chiajna, dar luni s-a prezentat din nou în biroul preşedintelui Cristian Tănase, căruia i-a cerut încă două salarii. Pentru că nu ajungea la o înţelegere cu oficialul din Chiajna, Romario, cetăţean olandez şi surinamez, a început să ţipe.

Reacţia nervoasă a fotbalistului nu s-a oprit aici pentru că a dat cu piciorul în mobila din birou şi a refuzat să părăsească încăperea. Iar singurul mod în care a putut fi scos din birou a fost doar cu ajutorul Poliţiei Comunitare.

Este adevărat că a fost un conflict verbal cu Kortzorg, dar nu vreau să dezvolt acest subiect. Chiar nu are sens. Am reziliat de comun acord înţelegerea acum câteva zile”, a explicat Cristian Tănase, prezent în această dimineaţă la emisiunea Digi Sport Matinal.

Kortzorg a câştigat o Supercupă a Românei, cu ASA, iar în ţara noastră cele mai multe meciuri le-a disputat la Tg Mureş, 18.

Cât a evoluat la celelalte grupări în Liga 1, conform siteului transfermarkt.de:

Concordia - 9 meciuri
Astra - 10 meciuri
Dinamo - 13 meciuri

Alte echipe din cariera lui Kortzorg:

Erzgebirge Aue II - un meci
Dordrecht - 4
Apeldoorn - 14
Ergebirge Aue - 30
Botev Plovdiv - 46.

PROGRAUL CANALELOR DIGI SPORT