• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Constantin Schumacher și-a dat demisia de la Petrolul Ploiești, în urma rezultatelor sub așteptări ale echipei sale. După cinci înfrângeri în cinci meciuri, antrenorul de 39 de ani a decis să renunțe la postul de tehnician al echipei prahovene.

Șefii Petrolului au încercat să-l seducă pe Dorinel Munteanu, pentru a încerca o salvare miraculoasă de la retrogradare, dar ”Neamțul” a depășit termenul limită până la care trebuia să dea un răspuns. Acum, prahovenii, rămași și fără Schumacher, și fără răspuns de la Dorinel, încearcă să găsească un alt antrenor cu nume, care să se înhame la dificila sarcină de a salva ce se mai poate salva la gruparea ”lupilor”.

Mâine, de antrenamentul echipei se vor ocupa preparatorul fizic și Cătălin Grigore, unul dintre ”secunzi”, anunță site-ul oficial al grupării prahovene:

„Constantin Schumacher nu mai este, începând de astăzi, antrenorul principal al echipei noastre, ca urmare a solicitării tehnicianului ajungându-se la un acord privind încetarea pe cale amiabilă a relaţiilor contractuale. De asemenea, şi angajamentul antrenorului secund Dragoş Radu s-a încheiat prin acordul părţilor.

Clubul nostru le mulţumeşte celor doi pentru activitatea depusă şi le urează mult succes în cariera viitoare.

Până la stabilirea noii componenţe a staffului tehnic, şedinţele de pregătire ale petroliştilor vor fi conduse de către preparatorul fizic Cristian Dragotă şi de antrenorul secund Cătălin Grigore”.

Schumacher și-a anunțat intențiile la finalul meciului cu CSMS Iași

Schimbarea antrenorului a devenit previzibilă la finalul jocului Petrolul-CSMS Iaşi, 1-2, când Constantin Schumacher a sugerat că e dispus să renunţe la post, pentru prima dată de la preluarea echipei. Au fost nu mai puţin de cinci înfrângeri, 0-2 la Craiova, cu CSU, apoi 1-2 cu Viitorul, pe teren propriu, 0-1 la Timişoara, cu Poli, şi 0-1 la Botoşani, înainte de acest 1-2 cu CSMS Iaşi.

"Ştiu că multă lume este contra mea. Mă voi gândi în aceste două zile ce voi face şi care va fi soluţia cea mai bună pentru ca Petrolul să încerce să acumuleze puncte, să joace altceva şi să se gândească să facă baremul de 15 puncte. Îmi asum răspunderea pentru tot ce s-a întâmplat în aceste 5 meciuri", a spus Schumacher, la Digi Sport Special, vineri, după înfrângerea cu CSMS Iaşi.

În etapa a treia din play-out, Petrolul se deplasează la Cluj, pentru meciul pe care îl va disputa cu CFR luni, de la ora 18:00.