• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nicolae Dică (37 de ani) își va începe activitatea la FCSB de la 1 iunie, dar deja tehnicianul este întrebat de foarte multă lume despre modul în care va gestiona relația de colaborare cu Denis Alibec (26 de ani).

Invitat în cadrul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, Dică a spus că îl știe foarte bine pe fotbalist și că va știi cum să se comporte astfel încât să nu aibă parte de scene neplăcute cu acesta, cum a avut Laurențiu Reghecampf.

”Toată lumea mă întreabă, așa separat, cum voi... ce relație voi avea cu Alibec. Îl cunosc foarte bine, îi știu caracterul lui Alibec, am fost colegi la Viitorul, așa că știu foarte bine ce să cer de la el. Știu ce poate da, și sigur voi avea o relație foarte bună cu el.

Cât despre acel episod cu Reghe, nu-i voi da șansa să aibă acele reacții. Sper să reușesc asta”, a spus Dică, în exclusivitate, pentru Digi Sport.

Cunoscut ca un tip cu o personalitate puternică, Alibec de multe ori gesticulează în timpul meciurilor, se ceartă cu arbitrii sau țipă la colegi, dar nu se sfiește ”să se ia la trântă” și cu antrenorii, dacă nu este mulțumit de vreo decizie a acestora. Așa s-a întâmplat și la meciul dintre CFR Cluj și FCSB, scor 0-0, când Reghe a decis să-l schimbe pe Denis. Fotbalistul, vizibil iritat, a ieșit, n-a vrut să dea mâna cu antrenorul, chiar dacă Reghe a forțat gestul (s-au lovit umăr în umăr), după care a lovit niște bidoane cu apă și a plecat la vestiare.

Alibec a avut un conflict și cu Marius Șumudică, dar la Astra. Tehnicianul giurgiuvenilor a explicat cum a reușit să-l câștige de partea sa pe fotbalist, după un alt gest extrem al atacantului. 

”Eu nu l-am băgat un meci, cu Petrolul, a intrat mi-a dat gol, a venit să se bucure i-am luat palma și mi-am dat cu palma peste față și din momentul ăla a fost copilul meu, dar ține de șmecherie, ține de fiecare.

Lui Denis cred că îi pare rău de tot ce s-a întâmplat, cert e că pe cât e Denis de impozant, este destul de sensibil și trebuie să știi cum să te porți cu el.

Vai, ce îi făcea Alibec lui Șumudică, ce i-a făcut? Mi-a dat vreo 16 goluri, a tras echipa și a luat campionatul”, declara Șumudică, în aprilie.