• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

VIDEO Astra - Sepsi 1-0. Pe lângă numărul 10, Alexandru Ioniță (22 de ai) a preluat la Astra și rolul lui Constantin Budescu, de coordonator al jocului. Sub comanda lui Edi Iordănescu, fostul rapidist este "vioara întâi" pentru campioana din 2016, dar mentorul său din Giulești a indicat o mare problemă a jucătorului pe care îl aseamănă cu Messi și Hagi din punctul de vedere al tehnicii.

Daniel Pancu, o adevărată legendă în Giulești, l-a luat în cameră cu el la primul cantonament al lui Ioniță cu echipa mare a Rapidului. În 2014, în momentul transferului la Astra, fostul idol al fanilor alb-vișinii a fost solicitat să îi facă o caracterizare celui poreclit "Bulgaru'", iar marea problemă remarcată a fost condiția fizică și se pare că încă nu s-a rezolvat. S-a văzut și la meciul cu azerii de la Zira că "benzina" i s-a terminat în partea a doua, iar cu Sepsi a fost schimbat în minutul 80.

Dacă din punct de vedere al tehnicii îl compară cu Messi și Hagi și îi acordă cele mai mari merite pentru jocul ofensiv al Astrei, Pancu nu crede că Ioniță poate crește prea mult la capitolul pregătire fizică.

"Deocamdată, cei de la Astra depind foarte mult de Ioniță. Dacă o echipă va reuși să îl anihileze, cu greu vor mai reuși să ajungă la poartă", a declarat Daniel Pancu, în emisiunea "Digi Sport Special".

"Din punct de vedere fizic nu a excelat niciodată. Atunci când a fost transferat de Astra, am fost rugat să îi fac o caracterizare. A fost colegul meu de cameră, l-am luat cu mine în primul cantonament cu Răzvan Lucescu, în Austria. Am spus că se aseamănă foarte mult la controlul mingii cu Messi și cu Hagi și cred că dintre jucătorii români poate doar Sânmărtean să mai concureze cu el din acest punct de vedere.

Fizic, nu știu dacă poate progresa foarte mult. Are forță foarte bună în picioare, împinge foarte bine și e bun pe spații scurte, dar nu-l văd în stare să ducă un ritm intens pentru 90 de minute", a mai spus Daniel Pancu.

Ioniță este ultimul produs al centrului de copii și juniori al Rapidului care a confirmat și la cel mai înalt nivel.

4 trofee are Ioniță în carieră, toate cu Astra: titlul în Liga 1 (2016), Cupa României (2014) și două Supercupe ale României (2014, 2016).