• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Gigi Becali a găsit modalitatea perfectă de a-l convinge pe Hagi să renunţe la doi dintre jucătorii de bază în perioada competiţională din iarnă. Deşi "Regele" pare mai tentat să ia în calcul oferte din străinătate pentru cei mai buni jucători ai săi, patronul Stelei vrea să pluseze prin procentele pe care Viitorul le va deţine la o viitoare vânzare a lui Ţîru şi Romario Benzar.

"Voi mai aduce un fundaş central şi unul dreapta", a confirmat încă o dată Becali aseară, înainte de confruntarea cu Gaz Metan. Obiectivele principale ale Stelei sunt Ţîru şi Benzar, ultimul având o cotă extrem de ridicată după ultimele evoluţii la naţională.

Însă omul cu bani de la Steaua vrea să îi facă o ofertă de nerefuzat Viitorului, marele atu fiind reprezentat de procentele pe care Hagi le va deţine la o eventuală vânzare a fotbaliştilor în Vest. Roş-albaştrii şi-au făcut un renume în ultimii ani din transferurile reuşite în străinătate, pe sume mari, astfel că această variantă poate fi extrem de tentantă pentru fostul decar al naţionalei.

Expunerea dată de eventuala evoluţie în Champions League le-ar creşte enorm cota jucătorilor, iar Hagi e conştient că Steaua vinde pe cu totul alte preţuri, astfel că afacerea poate fi extrem de profitabilă de ambele părţi.

Pentru Ţîru cele două părţi au negociat deja, lucru recunoscut inclusiv de Hagi, doar că preţul cerut - 1 milion de euro - a blocat negocierile. Acum vicecampioana este într-o situaţie delicată, nu doar ca urmare a "mazilirii" lui Mitrea, dar mai ales din cauza accidentării lui Tănase (staff-ul tehnic e în imposibilitatea de a alege un jucător U21 de valoare din actualul lot).

În privinţa lui Benzar, Hagi pare că cere peste 1,5 milioane de euro, însă având în vedere că Becali îi va face naşului său o ofertă la pachet, cu procente ulterioare dintr-o revânzare, sunt şanse să se ajungă la un acord.

Aşa ar putea arăta Steaua din iarnă:

Niţă - Benzar, Ţîru, Tamaş, Toşca (Momcilovic) - Pintilii, Muniru - Adi Popa, Boldrin, De Amorim - Alibec