• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE 19:49. Despărțirea lui Vasile Miriuță de Dinamo se poate produce cât de curând dacă antrenorul va continua să susțină că nu mai crede în calificarea în play-off. Cel puțin așa susține Alexandru David, președintele ”câinilor”.

"Miriuţă nu are o parte mare de vină pentru ce se întâmplă la Dinamo. El s-a înhămat la o muncă, iar aceasta nu dă rezultate, cel puţin până acum.

El trebuie să creadă în realizarea obiectivului. Poate că a fost o declaraţie nefericită, dată la cald, după meci. Sper că şi-a schimbat optica", a mai spus David, în EXCLUSIVITATE, la Digi Sport.


UPDATE 19:42. Președintele lui Dinamo, Alexandru David, a admis totuși că se poate ajunge, în viitorul apropiat, și la o despărțire de antrenor. Oficialul a dezvăluit și faptul că miercuri va exista o ședință între conducerea administrativă și Vasile Miriuță.

"Situaţia e simplă, dar şi complicată. Conform contractului, el trebuie să ducă echipa în play-off şi vom trage linie la iarnă. Dar, având în vedere situaţia, am decis că trebuie să ne întâlnim să discutăm. Asta şi pentru că el a spus că nu mai crede că poate ajunge în play-off.

Cel mai probabil ne vom întâlni mâine. El cunoştea lotul când a venit şi şi-a asumat că duce echipa în play-off. Dacă şi-a schimbat percepţia, trebuie să discutăm", a mai spus Alexandru David, preşedintele "câinilor".

9 meciuri oficiale a petrecut până acum Miriuţă pe banca tehnică a lui Dinamo
3 victorii (Juventus, Aerostar, Gaz Metan)
2 egaluri (Astra, FC Botoşani)
4 înfrângeri (FCSB, Concordia, Viitorul, CFR).


UPDATE 19:38. Despre situația lui Vasile Miriuță a vorbit și Alexandru David, președintele executiv al lui Dinamo.

"Vasile Miriuţă este antrenorul echipei! El a fost implicat azi în viaţa echipei, a condus antrenamentul, apoi a ieşit cu băieţii la grătar.

Ştiu asta chiar de la el, cu care am vorbit acum jumătate de oră", a explicat Alexandru David, preşedintele lui Dinamo, într-o intervenție în EXCLUSIVITATE, găzduită de emisiunea ”Fotbal Club”, de la Digi Sport 1


UPDATE 19:36. Ionel Dănciulescu, directorul sportiv al roș-albilor, a precizat, prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, că Dinamo are în continuare același tehnician.

"În acest moment, Miriuţă e antrenorul echipei", a spus Dănciulescu, la Digi Sport.


UPDATE 18:26: Din informațiile Digi Sport, ședința de la RIN nu s-a soldat cu vreo decizie radicală.

Tehnicianul roș-albilor a condus astăzi ședința de pregătire a roș-albilor, așa cum face de obicei, iar la final chiar le-a oferit elevilor un grătar, în dorinţa de a detensiona atmosfera din lot


UPDATE 14:12: Conform informaţiilor Digi Sport, pentru a-l da afară, Dinamo trebuie să-i plătească lui Vasile Miriuţă 3 salarii, primele pentru cele 3 victorii obţinute şi clauza de reziliere de 50.000 de euro. 


În această după-amiază va avea loc la hotelul patronului lui Dinamo, Ionuţ Negoiţă, acolo unde sunt şi birourile oficialilor roş-albi, o şedinţă de urgenţă pentru a se analiza situaţie dezastruoasă în care se află echipa. Iar antrenorului Vasile Miriuţă i-ar putea fi reziliat contractul. Primul gest deplasat făcut de conducere în această dimineaţă a fost luarea maşinii de serviciu a antrenorului, pe motiv că nu are revizia făcută. Însă fără ca tehnicanul de 49 de ani să fie anunţat în prealabil.

Şi sunt mai multe voci apropiate "câinilor roşii" care spun că se va încerca o mişcare şoc, de genul celei făcute anul trecut cu Cosmin Contra în locul lui Ioan Andone.

Chiar dacă Miriuţă a afirmat că abia "în iarnă ne vom aşeza la masă şi vedem ce trebuie să facem. Dacă Dinamo va dori să mă dea afară, asta este. Dar eu mă voi lupta cu toate forţele pentru această echipă", lucrurile s-au precipitat.

După înfrângerea suferită în faţa CFR-ului pe teren propriu, 0-2, celor de la Dinamo le-au scăzut drastic şansele la play-off, iar dacă nu intră în primele şase poziţii ar fi contraperformanţă istorică pentru un club de talia lui Dinamo. Echipa din Şoseaua Ştefan cel Mare este pe locul 7, cu 24 de puncte, la egalitate cu CSM Poli Iaşi şi doar un punct mai mult decât ACS Poli Timişoara. Iar Astra este pe ultimul loc pentru play-off, cu 28 de puncte

9 meciuri oficiale a petrecut până acum Miriuţă pe banca tehnică a lui Dinamo
3 victorii (Juventus, Aerostar, Gaz Metan)
2 egaluri (Astra, FC Botoşani)
4 înfrângeri (FCSB, Concordia, Viitorul, CFR)