• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

După o perioadă în care a stat pe tuşă din diferite cauze, fostul internaţional român Tibor Selymes a semnat un contract pe doi ani cu formaţia Olimpia Satu Mare. Chiar dacă în primul sezon are ca obiectiv crearea unei echipe competitive şi abia în al doilea an promovarea, Selymes speră urce în Liga 1 încă din primul sezon. Este motivul pentru care împreună cu agentul Mihai Joiţa speră să aducă jucători care să crească sensibil valoarea lotului actual.

Informaţia încă nu este oficială, dar oficialităţile din Satu Mare se felicită pentru atragerea lui Selymes. Ei au insistat pe lângă Bogdan Andone, antrenorul care a pregătit echipa anul trecut şi care la un moment dat urcase chiar pe podium, însă acesta a refuzat ăn cele din urmă pentru că a traversat cu "Oli" un sezon cu destule probleme financiare.

Administraţia de etnie maghiară din Satu Mare este decisă să investească inclusiv în stadion, inaugurat în 1942, care are o capacitate de 18.000 de locuri. În plus, îşi doresc să ajungă cu plăţile contractelor la zi, chiar dacă fondul de salarii va creşte.

În vârstă de 47 de ani, Tibi Selymes are experienţă ca antrenor, drum pe care l-a ales în 2005, la FC Sopron, în Ungaria. Internaţional român în 46 de meciuri, fostul fundaş stânga al tricolorilor a mai antrenat pe Liberty Oradea, Sportul Studenţesc, ASA, Astra, Săgeata Năvodari, Oţelul Galaţi, Petrolul Ploieşti şi Delta Tulcea.

Olimpia a terminat sezonul trecut pe locul 9, cu 54 de puncte, la 30 de puncte în spatele liderului Juventus şi cu 16 puncte mai mult decât ultimul loc care certifica rămânerea în Liga 2.