FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-FC U CRAIOVA, PLAY OUT SUPERLIGA SUPERBET (18.03.2024)
Țipete din vestiarul celor de la FCU Craiova după eșecul de la Ploiești: ”Frustrarea e mare”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, PLAY OFF SUPERLIGA SUPERBET (17.03.2024)
Exclusiv A auzit ce a spus Dioszegi înaintea duelului cu FCSB-ul și a rămas ”mut”. ”Cum să zici așa ceva?”
ilie
Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare
Digi Sport 1 Live
Acum
Fotbal Club

Video Comisia de Disciplină anunță AZI verdictul în cazul Rapidului

27.07.2016, 15:50

UPDATE Miercuri, 27 iulie, ora 18:10: S-a încheiat ședința Comisiei de Disciplină! Soluția a rămas în pronunțare, iar decizia va fi anunțată joi, 28 iulie, la ora 13:00. Comisia de Disciplină se va întruni tot la sediul Ligii Profesioniste de Fotbal. 

rapid-5
  • Baraj EURO: Bosnia si Hertegovina - Ucraina, joi, 21:45, DGS 1

  • Elite League U20: Romania - Italia, joi, 18:00, DGS 1

"Din punctul nostru de vedere, sunt două chestiuni care nu pot fi contestate: Rapid şi-a câştigat pe teren dreptul de a evolua în Liga 1, deci dreptul acesta există şi nu poate fi contestat de nimeni. În al doilea rând, că a obţinut o licenţă din partea Comisiei de Licenţiere în acelaşi sens. LPF şi-a restrâns obiectul sesizării cu privire la aceste două aspecte asupra cărora Comisia de Disciplină se va pronunţa mâine (n.r. - joi). Acestea sunt cele două condiţii, licenţa şi dreptul de participare câştigat pe teren şi Rapidul le are pe ambele. Restul condiţiilor nu fac obiectul judecăţii. Comisia a admis cererile noastre formulate din partea creditorilor şi acţionarilor ca să fim admişi în cauză şi am pus concluzii pe fondul cauzei în numele creditorilor şi acţionarilor. Comisia a rămas în pronunţare. O să depunem susţinerile noastre şi în scris până maine (n.r. joi, 28 iulie) la ora 13:00", a spus Tudor Chiuariu, avocatul Rapidului, la ieșirea din sediul LPF, unde a avut loc ședința Comisiei de Disciplină a FRF.

Decizia care va fi anunțată joi nu este una finală și ar putea fi atacată cu recurs, dar avocatul giuleștenilor a precizat că, în cazul în care clubul va avea câștig de cauză, aceasta ar fi finalitatea.

"Decizia este atacabilă cu recurs, dar vă daţi seama că, din punctul nostru de vedere, dacă vom avea câştig de cauză, nu o vom ataca şi probabil că nici LPF, care are astfel un răspuns la dubiile cu privire la îndeplinirea condiţiilor. ACS Poli Timişoara nu poate face recurs, pentru că nu este parte în cauză", a mai spus Tudor Chiuariu.


UPDATE Ora 17:30: Avocații Rapidului au fost rechemați în sala de judecată. În următoarele zeci de minute este de așteptat să apară și o hotărâre din partea Comisiei de Disciplină.


UPDATE ora 15:45. S-au terminat audierile. Avocații Rapidului au ieșit din sală și acum a rămas doar Comisia să delibereze. Nu se știe cât vor dura aceste deliberări.


UPDATE ora 13:42. Ședința Comisiei de Disciplină a FRF, găzduită de sediul Ligii Profesioniste de Fotbal, a început la ora 12:30, dar ”cazul Rapid” nu a fost primul pe ordinea de zi.

Membrii comisiei au discutat mai întâi probleme legate de prima etapă a campionatului, cartonașe, eventuale suspendări, astfel că fanii giuleștenilor, aflați în fața sediului LPF, mai trebuie să aștepte până vor primi vești.

Valerii Moraru, finanțatorul alb-vișiniilor, nu a mai venit, de data aceasta, la sediul Ligii, după ce luni nu i s-a permis accesul în sală. În schimb, clubul este reprezentat de un avocat, care a adus mai multe documente prin care vrea să demonstreze că Rapid este îndreptățit să ceară înscrierea și participarea în Liga 1.

Se pare însă că sunt același documente, prezentate și luni, despre care lichidatorul judiciar Aurel Brihac a spus, ÎN DIECT la Digi Sport, că nu sunt semnate și parafate de el și că Rapid nu poate funcționa în Liga 1.

Mai mult, Brihac susține că singurii trei jucători care mai au contracte cu Rapid vor deveni liberi de contract începând de joi, 28 iulie. 


UPDATE ora 11:20. Deși era programată să aibă loc la ora 11:00, ședința Comisiei de Disciplină nu va începe mai devreme de ora 12:30, întrucât nu s-au reunit încă toți membrii Comisiei.


Astăzi este programată la sediul Ligii o nouă şedinţă a Comisiei de Disciplină a FRF în care se va judeca şi se speră într-o soluţie privind componenţa Ligii 1: cu Rapid sau fără Rapid, după ce, luni, a fost amânată luarea unei decizii. Chiar dacă şi-au câştigat dreptul de a juca în Liga 1, giuleştenii sunt în faliment după prima instanţă, iar la momentul actual nu au echipă pe care să o folosească la meciuri.

Mai mult, din 28 iulie, Rapid nu va mai avea niciun jucător sub contract!

"Joi voi trimite notificări pentru încetarea contractelor de muncă pentru ultimii 3 fotbaliști care aparțin Rapidului", a precizat lichidatorul judiciar Aurel Brihac, în exclusivitate pentru Digi Sport.

Între acţionarii actuali ai Rapidului, Valerii şi Violeta Moraru, şi lichidatorul judiciar Aurel Brihac se duce acum o luptă dură, din care nu lipsesc ameninţările cu darea în judecată atât dintr-o parte, cât şi din cealaltă. Între cele două părţi a avut loc un schimb de faxuri. Moraru consideră că adresa primită de la Brihac a putut desemna un acţionar minoritar, Răzvan Căprăroiu, cu înscrierea clubului în Liga 1 şi cu înregistrarea unor contracte la LPF. În schimb, Brihac precizează că toate acţiunile din ultimele zile coordonate de Moraru, culminând cu întrunirea unei adunări a creditorilor, nu respectă legea.

Pe 4 şi 5 iulie, lichidatorul judiciar trimisese preavizele de concediere pentru angajaţii Rapidului. Un singur om a rămas salariat al clubului, directorul economic Maria Dincă, persoana care a şi reprezentat clubul la Adunarea Generală a LPF din 12 iulie. În acest moment, Rapid are doar 3 jucători sub contract: Nicolae Vasile, Raul Costin şi Saifeddine Alami, dar şi lor lichidatorul Aurel Brihac le va trimite joi, pe 28 iulie, informarea de desfacere a contractului cu clubul.

Citeşte mai jos extrase din corespondenţa Brihac-Azuga Waters (Moraru), iar în galeria foto poţi vedea chiar actele de corespondenţă:

..."Datoriile pentru care s-a decis/dispus de către instanţa de judecată deschiderea procedurii generale a falimentului la cererile de faliment formulate de:
Direcţia Generală Regională a Finanţelor Publice Bucureşti 10.072.785
Daniel Niculae 23.666
Cristian Sapunaru 52.800
Viorel Moldovan 294.026
Consiliul Local sector 6 - 80.329
Octavian Abrudan 177.521
Sandu Tabarca 138.650
Alexandru Pacuraru 83.920
... etc
Suma totala 11.201.779 lei...

Valoarea totală a creditelor de plata este de 19.067.354 de lei, din care către Directia Generala Regionala a Finanțelor Publice București aproximativ 12.000.000 lei".

"... Pentru cele solicitate în adresele dumneavoastră, aprobaţi şi desemnaţi din cadrul comitetului creditorilor debitoarei, SC Fotbal Club Rapid SA Bucureşti, o persoană fizică sau juridică care să facă demersurile-diligenţele şi să-şi asume responsabilitatea în ceea ce priveşte înscrierea clubului la LPF, în Liga 1, în sezonul 2016-2017".

Galerie Foto

Etichete: rapid jucatori , rapid faliment , rapid situatie , rapid liga 1 faliment , rapid jucatori contracte , rapid contracte lichidare , rapid contracte lichidare brihac , moraru brihac


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate
Câştigătorul celor 5,86 de milioane de euro la Joker şi-a ridicat banii. Cine este, mesajul său, și ce spune despre numerele jucate

Câştigătorul premiului de categoria I la tragerea Joker din 14 martie s-a prezentat, luni, la...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
gigi baluta
Gigi Becali a auzit că Radunovic a anunțat că pleacă de la FCSB și a intrat în direct: ”A venit la mine la palat”

Întrebat cine a fost cel mai bun fotbalist, Giovanni Becali a răspuns imediat: ”Numărul 1! Un geniu”
giovanni becali 7
Caz de dopaj în SuperLigă! A fost depistat pozitiv: ”Sunt uluit!” Reacția conducerii: ”Am rămas fără cuvinte”
FOTBAL:FCSB-SEPSI OSK SFANTU GHEORGHE, SUPERLIGA SUPERBET (11.02.2024)
Cum arată "Popeye", la 3 ani după ce a recunoscut că și-a injectat ulei de motor pentru a avea bicepși uriași
Russian 'Popeye', 23, with bulging biceps from synthol injections is defeated after only three minutes in MMA contest
Gigi Becali s-a convins, după prima etapă din play-off: "Ea e principala adversară, fără să supăr pe nimeni!"
FOTBAL:PREZENTARE BOGDAN ANDONE LA FCSB (5.06.2019)
Recomandările redacției
ilie
Exclusiv ”Poate juca lejer la orice echipă din România”. Ilie Dumitrescu, ”vrăjit” de un fotbalist care se bate la retrogradare

Video Exclusiv Ionuț Negoiță, atac dur la Mircea Lucescu. ”N-are măsura cuvintelor. Pun pariu că nu va investi la Dinamo”
lucescu-negoita
E gata! Viitorul lui Ionuț Radu a fost decis deja: ”Nu e bine pentru el”. Ce se va întâmpla cu portarul român
ionut-radu
Presa din Ungaria a reacționat după ce Cosmin Matei, jucătorul lui Sepsi, a fost depistat pozitiv
cosmin-matei
Citește și
Video ”Cine a țipat așa tare în vestiar?”. Cum a reacționat Nicolo Napoli după eșecul cu Petrolul
FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-FC U CRAIOVA, PLAY OUT SUPERLIGA SUPERBET (18.03.2024)
Florin Stîngă, mesaj pentru conducerea Petrolului după ce a rupt seria de înfrângeri
FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-FC U CRAIOVA, PLAY OUT SUPERLIGA SUPERBET (18.03.2024)
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Cum a apărut un mire la ședința foto organizată după nuntă. Imaginile au stârnit ample controverse: „Ar trebui să divorțezi de el!”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Louis Munteanu la Rapid! Șucu vrea să-i dea lovitura lui Gigi Becali. „E ținta noastră la vară”
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
Toate detaliile transferului lui Louis Munteanu. Sumă de achiziție + salariul: doar Șucu și Becali și-l permit
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
A fost deschis testamentul lui Matthew Perry. Cine sunt cei patru beneficiari ai averii actorului din „Friends”
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
Bizarerii marca FRF. Se știu echipele care prind locurile de promovare în Superliga, înainte de startul play-off-ului
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
De ce spun maghiarii că românii trăiesc ca în America Latină? Ce i-a enervat atât de rău?
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Gigantul francez care deschide o nouă fabrică în România. Investiția extraordinară vine cu sute de locuri de muncă și salarii pe măsură
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Tragedie la Miami! A murit iubitul Arynei Sabalenka, la doar 42 de ani
Paul Papp și-a fixat obiectivul, după ce Petrolul a obținut prima victorie după patru etape. ”Este obligatoriu!”
FOTBAL:PETROLUL PLOIESTI-FC U CRAIOVA, PLAY OUT SUPERLIGA SUPERBET (18.03.2024)

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Fosta iubită a lui Dorian Popa, în bustieră albă, o fustă minusculă și cizme până la coapse. Babs strălucește la 41 de ani
Digi World
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală:
VIDEO Momentul în care un polițist furios le ține o lecție unor turiste care râdeau de un străjer din Garda Regală: "Își servește țara, nu e aici pentru a fi ridiculizat"
Digi Animal World
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat
Momentul când un câine prinde o sticlă de apă precum un om. Stăpânul său a rămas șocat