• Finala Cupei României: Astra - Voluntari sâmbătă, 27 mai, (Digi Sport 2), ora 20:45
  • Finala Cupei Angliei şi finala Cupei Spaniei: Arsenal - Chelsea (Digi Sport 1), sâmbătă, 27 mai, ora 19:30, Barcelona - Alaves (pe Digi Sport 1), ora 22:30

Veste bună pentru Marius Șumudică. Silviu Lung Jr. va reveni de săptămâna viitoare la antrenamentele echipei, după accidentarea gravă suferită în meciul cu CFR Cluj, încheiat cu scorul de 3-2 pentru ardeleni. Goalkeeper-ul de 27 de ani a avut nevoie de mai mult de o lună pentru a se putea recupera și are o propunere inedită pentru portarii din întreaga lume.

Lung jr. consideră că toți portarii ar trebui să poarte o cască de protecție în timpul meciurilor. În acest moment, Petr Cech poartă o cască asemănătoare cu cea pe care va fi nevoit să o poarte internaționalul român. De-a lungul timpului au fost și foarte mulți jucători care au evoluat cu o cască de protecție, printre care și Cristi Chivu, iar cel mai recent exemplu din campionatul intern ar fi Victoraș Astafei sau Andrei Ivan. 

”Sunt foarte bine, mă simt excelent, recuperarea e aproape de final. Am început de o săptămână alergările, am lucrat foarte mult cu tatăl meu, am făcut piometrie, forță în picioare ca să-mi revină cât de cât tonusul în mușchi. Important este că mă simt excelent și aștept ca de săptămâna viitoare să intru în program normal cu echipa.

Trebuie să port o cască de protecție pentru două luni. Sper să mă obisnuiesc cu ea și să o port. Este o cască foarte ușoară și nu te incomodează cu nimic și cred că toți portarii ar trebui să o poarte”, a declarat Silviu Lung Jr. pentru Digi Sport.

Silviu Lung jr. susține că a trecut peste evenimentul nefericit și nu-i poartă pică lui Omrani. În minutul 18 al partidei, atacantul celor de la CFR a șutat puternic într-o minge care l-a lovit în bărbie pe portarul celor de la Astra, după ce arbitrul fluierase offside. În vârstă de 27 de ani, Lung a rămas inconștient, fiind transportat cu ambulanța la spital.

”Sincer, nu-mi mai amintesc nimic, puțin din ziua meciului, din programul pe care l-am avut de dimineață, dar din timpul meciului, nu-mi amintesc nimic. A fost o întâmplare nefericită, a trecut, a fost o experiență de viață pentru mine, pentru că nu am mai fost spitalizat două zile până acum.

Am văzut și eu fazele ulterior, dar nu-mi aduc aminte nimic. Lovitura a fost puternică și am intrat pe modul pilot automat. Am avut o comoție cerebrală puternică, osul zigumat fracturat și o fisură de 2-3 cm la baza craniului, dar doar o fisură superficială”, a povestit Lung Jr.

În 39 de meciuri a jucat Lung pentru Astra în acest sezon, în toate competițiile

2,3 milioane de euro este cota de piață a lui Silviu Lung junior, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

VIDEO cu accidentarea lui Silviu Lung jr.