• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Veste bună pentru Marius Șumudică. Silviu Lung Jr. va reveni de săptămâna viitoare la antrenamentele echipei, după accidentarea gravă suferită în meciul cu CFR Cluj, încheiat cu scorul de 3-2 pentru ardeleni. Goalkeeper-ul de 27 de ani a avut nevoie de mai mult de o lună pentru a se putea recupera și are o propunere inedită pentru portarii din întreaga lume.

Lung jr. consideră că toți portarii ar trebui să poarte o cască de protecție în timpul meciurilor. În acest moment, Petr Cech poartă o cască asemănătoare cu cea pe care va fi nevoit să o poarte internaționalul român. De-a lungul timpului au fost și foarte mulți jucători care au evoluat cu o cască de protecție, printre care și Cristi Chivu, iar cel mai recent exemplu din campionatul intern ar fi Victoraș Astafei sau Andrei Ivan. 

”Sunt foarte bine, mă simt excelent, recuperarea e aproape de final. Am început de o săptămână alergările, am lucrat foarte mult cu tatăl meu, am făcut piometrie, forță în picioare ca să-mi revină cât de cât tonusul în mușchi. Important este că mă simt excelent și aștept ca de săptămâna viitoare să intru în program normal cu echipa.

Trebuie să port o cască de protecție pentru două luni. Sper să mă obisnuiesc cu ea și să o port. Este o cască foarte ușoară și nu te incomodează cu nimic și cred că toți portarii ar trebui să o poarte”, a declarat Silviu Lung Jr. pentru Digi Sport.

Silviu Lung jr. susține că a trecut peste evenimentul nefericit și nu-i poartă pică lui Omrani. În minutul 18 al partidei, atacantul celor de la CFR a șutat puternic într-o minge care l-a lovit în bărbie pe portarul celor de la Astra, după ce arbitrul fluierase offside. În vârstă de 27 de ani, Lung a rămas inconștient, fiind transportat cu ambulanța la spital.

”Sincer, nu-mi mai amintesc nimic, puțin din ziua meciului, din programul pe care l-am avut de dimineață, dar din timpul meciului, nu-mi amintesc nimic. A fost o întâmplare nefericită, a trecut, a fost o experiență de viață pentru mine, pentru că nu am mai fost spitalizat două zile până acum.

Am văzut și eu fazele ulterior, dar nu-mi aduc aminte nimic. Lovitura a fost puternică și am intrat pe modul pilot automat. Am avut o comoție cerebrală puternică, osul zigumat fracturat și o fisură de 2-3 cm la baza craniului, dar doar o fisură superficială”, a povestit Lung Jr.

În 39 de meciuri a jucat Lung pentru Astra în acest sezon, în toate competițiile

2,3 milioane de euro este cota de piață a lui Silviu Lung junior, conform transfermarkt.com.

PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT

VIDEO cu accidentarea lui Silviu Lung jr.