• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Patrick Petre (18 ani) este printre puţinii fotbalişti care nu s-au prezentat la vizita medicală pe care dinamoviştii au susţinut-o în această dimineaţă. Tânărul fotbalist are o situaţie incertă la gruparea din Ştefan cel Mare şi în acest moment nu s-a decis asupra viitorului său. 

Ce s-a întâmplat de fapt? Văzut de fanii roş-albilor ca o mare speranţă a clubului, Patrick Petre a avut un final de sezon 2014-2015 promiţător. Tocmai de aceea Mircea Rednic i-a acordat câteva şanse şi în debutul noii stagiuni. Totul s-a rupt însă în toamnă. Ultimul meci bifat de mijlocaş în Liga 1 datează din 20 septembrie, când a îmbrăcat tricoul alb-roşu în partida cu FC Botoşani. De atunci, fotbalistul a fost trecut pe linie moartă. 

Pedepsit de Rednic

Surse apropiate grupării din Ştefan cel Mare susţin că Patrick s-a autoeliminat practic de la Dinamo, din cauza vieţii extrasportive. Câteva "derapaje" ale fotbalistului au ajuns la urechile antrenorului, care a acţionat în consecinţă. Patrick a fost trimis la echipa a doua, însă acest lucru nu a produs şocul scontat de Mircea Rednic.

Fotbalistul de 18 ani nu a mai reuşit să îşi impresioneze antrenorul, astfel că a rămas cu doar 5 meciuri jucate pentru roş-albi în acest sezon (3 în Liga 1, unul în Cupa României şi unul în Cupa Ligii). 

Susţinut de tatăl său

În vară, Patrick Petre îşi încheie contractul de juniorat la Dinamo şi, în acest moment, refuză să semneze o înţelegere de jucător profesionist cu gruparea din Ştefan cel Mare. De ceva vreme, există un conflict mocnit între club, pe de-o parte, şi Patrick şi tatăl său, Florentin Petre, de cealaltă. Fostul mijlocaş al "câinilor" este dezamăgit de modul în care a fost tratat de şefii clubului, care l-au forţat să plece de la Dinamo II.

Mai mult de atât, Florentin consideră că oficialii lui Dinamo au fost nedrepţi şi cu fiul său, care nu ar avea probleme extrasportive. Toate acestea converg către refuzul lui Patrick de a semna un nou contract cu Dinamo. 

Atuul lui Dinamo

Numai că gruparea din Ştefan cel Mare are un as în mânecă. Regulamentul FRF o ajută pe Dinamo să îl oblige să semneze pe cel puţin 3 ani din momentul în care îşi încheie junioratul. Singura condiţie este ca clubul să îi facă jucătorului o ofertă de prelungire a contractului cu minimum 6 luni înainte ca acesta să expire, lucru care s-a întâmplat deja. 

Astfel, Patrick Petre, care este dorit şi de Viitorul lui Hagi, va fi nevoit să semneze o nouă înţelegere cu Dinamo. Trimiterea lui la echipa a doua s-a dorit a fi doar o pedeapsă, însă clubul nu vrea să se despartă de el. Cu atât mai mult cu cât mijlocaşul ar pleca gratis. "Patrick este supărat degeaba. El a avut un contract mult mai mare decât ceilalţi juniori. Acum va avea un contract de 10 ori mai mare decât a avut până acum", au declarat pentru Digi Sport surse din anturajul lui Dinamo.

5 meciuri și două goluri are Patrick Petre în Liga 1, toate pentru Dinamo (2/1 în sezonul 2014-2015, 3/1 în sezonul 2015-2016). A mai jucat alte două meciuri în Cupa României, plus unul în Cupa Ligii

11 sezoane a evoluat Florentin Petre ca jucător la Dinamo

9 trofee a cucerit Petre ca fotbalist în tricoul "câinilor roșii": 3 titluri de campion al României (2000, 2002, 2004), 5 Cupe ale României (2000, 2001, 2003, 2004, 2005), precum şi o Supercupă a României (2005)


"Nu este adevărat că Patrick ar avea probleme extrasportive. Ca orice copil de vârsta lui, e normal să-și mai dorești și alte lucruri. Joacă fotbal de la 6 ani și, dacă stai să te gândești, toată copilăria și-a petrecut-o pe terenul de fotbal. În momentul în care mai sunt și alte lucruri care te atrag, e normal să-ți dorești să mergi într-un club, să mergi cu prietenii la o masă." - Florentin Petre, la Digi Sport, pe 26 noiembrie