• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)


UPDATE 15.09.2017 
După ce în presa locală a apărut un articol în care Marin Condescu, preşedintele clubului Pandurii, afirma că a câştigat procesul cu FRF şi sunt şanse ca instanţa să decidă reprimirea echipei în Liga 1, federaţia a trimis un drept la replică pe care îl puteţi citi în continuare: "În legătură cu articolul de pe website-ul Digisport cu titlul ”Situaţie fără precedent. Dacă Pandurii primeşte punctele înapoi, ar trebui reintrodusă în Liga 1”, vă semnalăm că materialul prezintă o situație exact opusă realității juridice. În fapt, așa cum se poate constata și pe portalul Ministerului Justiției, soluția a fost: Respinge cererea de suspendare a executării deciziei nr. 27/16.03.2017 şi a hotărârii nr. 146/18.01.2017 ca lipsită de obiect. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică.

Așadar, clubului Pandurii nu i s-a admis cererea, hotărârile Comisiei de Disciplină a FRF sunt în vigoare, nu au fost anulate și își produc pe deplin efectele", scrie in adresa FRF.Curtea de Apel Bucureşti
a anulat decizia prin care comisiile FRF refuzaseră gorjenilor dreptul la recurs în celebrul caz de la meciul ASA - Pandurii, 3-0 la masa verde. Acum, dosarul va fi judecat pe fond! Pandurii a retrogradat la finele sezonului 2016-2017, cu 27 de puncte, la egalitate cu ACS Poli Timişoara (salvată până la urmă de la retrogradare la baraj, contra arădenilor de la UTA). Dacă nu ar fi fost penalizaţi, oltenii chiar s-ar fi salvat direct pentru că ar fi depăşit-o în clasament şi pe Concordia, care a strâns 29 de puncte.

După meciul cu cântec disputat anul trecut, între ASA Tg. Mureş şi Pandurii, la care s-a fluierat finalul imediat după pauză, pentru că gorjenii au refuzat să reia jocul acuzând că le este pusă în pericol integritatea fizică, cei de la Pandurii au apelat până la urmă la instanţa civilă.

Marin Condescu, preşedintele USMO şi liderul Pandurilor se aşteaptă acum la o nouă victorie şi pe fond. "Este cea mai importantă victorie de etapă. Curtea de Apel a respins toate cererile formulate de FRF şi a decis că este competentă să judece conflictul dintre noi. A doua speţă care s-a judecat este că noi am cerut, în iunie, suspendarea Comisiei de Disciplină, adică acele 6 puncte anulate şi amenda care ne-a fost dată. Ne judecăm, asta este cel mai important lucru, pentru că regulamentele FRF sunt de partea noastră. Vom primicel puţin banii pe care i-am pierdut prin decizia Comisiei. Vorbim apoi de drepturile de televizare, sponsori, publicitate, tot ceea ce se pierde de la prima divizie. Sunt cel puţin 1,5 milioane de euro", a declarat Condescu pentru gorjeanul.ro.

Pe lângă pierderea jocului cu ASA cu 0-3 la ”masa verde” (2-0 înainte de pauză), gorjenii au fost penalizaţi cu trei puncte şi amendaţi cu 113.400 lei.

“Un factor important este şi decizia Curţii de Apel, vor veni şi altele, beneficiile sunt pentru club nu pentru o persoană fizică sau juridică”, a mai afirmat Condescu.

Cum este puţin probabil, chiar şi în cazul unei sentinţe favorabile, ca Pandurii să reintre în Liga 1 la mijlocul competiţiei, oltenii speră că instanţa să oblige FRF să-i ofere un loc în Liga 1 anul viitor şi se bazează pe un caz din Portugalia. În 2011, instanţa a decis că Boavista trebuie să fie reprimită în prima divizie, iar federaţia lusitană a fost nevoită ca în 2012 s-o reprimească în competiţie, la 7 ani de la retrogradare!