bogdan lobont
Mesajul lui Victor Angelescu pentru Bogdan Lobonț, înaintea meciului cu FCSB
Ce a spus Louis Munteanu despre viitorul său la Farul: atacantul e pe lista FCSB-ului și a Rapidului
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV
Digi Sport 1 Live
Acum

Precizări de ultimă oră făcute de CS Dinamo. Motivul pentru care stadionul riscă să nu mai fie reabilitat

07.03.2017, 15:37

Clubul Dinamo este în alertă, după ce președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu, a anunțat că arena din Șoseaua Ștefan cel Mare ar putea ieși din programul de reabilitare al stadioanelor bucureștene pentru Campionatul European din 2020, unde capitala României va fi printre gazde.

stadion dinamo
  • SuperLiga: Hermannstadt - Botoșani, vineri, 17:30, DGS 1

  • SuperLiga: Farul - CFR Cluj, vineri, 20:30, DGS 1

"Dacă nu se va reuşi rezolvarea situaţiei, va trebui să ne reorientăm", spunea Burleanu, la finalul lunii februarie.

Clubul Sportiv Dinamo a făcut o serie de precizări cu privire la problemele care ar putea duce la ieșirea propriului stadion din proiectul de proporții, care ar trebui demarat în acest an. Oficialii CS au răspuns unor întrebări formulate de Radio Dinamo, care a postat răspunsurile pe site-ul postului.

Principala piedică în calea reabilitării arenei e reprezentată de contractul de asociere dintre Clubul Sportiv și CS Fotbal Club Dinamo, societatea care îi aparține lui Nicolae Badea, deoarece Comisia Națională de Investiții "realizează proiecte de investiţii doar pe terenuri degrevate de sarcini". Societatea lui Badea a refuzat încetarea de comun acord a contractului de asociere. Mai mult, cele două entități au și un proces pe rol la Tribunalul București.

"Radio Dinamo:


”Suporterii dinamoviști, care au susținut necondiționat clubul Dinamo, au primit cu îngrijorare vestea că lucrările de modernizare ale stadionului Dinamo sunt amânate, existând posibilitatea că acestea să nu mai aibă loc, conform declarațiilor oferite de președintele Federației Române de Fotbal, Răzvan Burleanu.
În această perioadă a apărut o informație, conform căreia în anul 2002, s-a semnat un protocol prin care stadionul i-a fost concesionat lui Nicolae Badea pe termen nelimitat, lucru confirmat și de Compania Națională de Investiții.

Având în vedere discuțiile legate de eliminarea stadionului Dinamo, din programul de modernizare pentru Euro 2020, am dori să cunoaștem care este stadiul negocierilor purtate de Clubul Sportiv Dinamo și CS FC Dinamo, societatea care a primit prin Hotărare de Guvern concesiunea stadionului pe termen nelimitat?
Care este situtia contractuală a stadionului Dinamo și a anexelor, cine sunt proprietarii?

În cazul în care clubul nu este proprietarul stadionului, există posibilitatea de modernizare a stadionului? Dacă societatea deținută de Nicolae Badea are în concesiune stadionul Dinamo, există o posibilitate legală prin care, cu acordul lui Nicolae Badea, să se poată accesa fondurile puse de la dispoziție de Compania Națională de Investiții pentru modernizarea stadionului?
Care sunt soluțiile pentru a ajunge la o înțelegere atât cu această societate, precum și cu Compania Natională de Investiții, dar și care este impedimentul major pentru a se putea ajunge la o soluție favorabilă.

Asteptăm cu mare interes un răspuns din partea dumneavoastră! “

Clubul Sportiv Dinamo Bucuresti

“În urma solicitării dvs din data de 02.03.2017, privind formularea unui răspuns oficial al CS Dinamo Bucureşti, în legătură cu situaţia lucrărilor de modernizare ale stadionului Dinamo, vă comunicăm următoarele.

La data de 16.07.2002, între CS Dinamo Bucureşti şi CS FC Dinamo Bucureşti s-a încheiat contractul de asociere sportivă nr. 2640, obiectul acestuia fiind asocierea părţilor în vederea susţinerii şi promovării activităţii sportive de performanţă a celor două cluburi şi exploatarea eficientă şi rentabilă a bazei materiale.

Asocierea a avut ca temei legal HG nr. 1086/2000, modificată prin HG 207/2002 şi OMAI 256/2002. Menţionăm că nu a existat nicio suprafaţă concesionată către CS FC Dinamo Bucureşti. Stadionul se află în proprietatea privată a statului, administrarea Ministerului Afacerilor Interne şi folosinţa CS Dinamo Bucureşti.

Contractul poate înceta, conform clauzelor acestuia, prin acordul de voinţă al părţilor, pieirea bazei materiale, în cazul lichidării CS FC Dinamo Bucureşti sau orice alte cazuri prevăzute de lege.

În baza contractului de asociere, FC Dinamo Bucureşti are dreptul să utilizeze în comun cu CS Dinamo Bucureşti baza materială prevăzută în Anexa 2 a HG 207/2002, care include şi stadionul central. La 17.09.2013, CS Dinamo Bucureşti a procedat la denunţarea unilaterală a contractului de asociere ca urmare a neplăţii de către CS FC Dinamo a unor facturi reprezentând cotele de asociere.

CS FC Dinamo a formulat contestaţie împotriva creanţei CS Dinamo, sens în care a fost dispusă efectuarea unei expertize financiar contabile, nedefinitivată până în prezent, aspect ce face obiectul dosarului 32249/3/2010/02, aflat pe rol la Tribunalul Bucureşti, secţia a VII-a civilă.

Prin regulamentul său de organizare şi funcţionare, CNI realizează proiecte de investiţii doar pe terenuri degrevate de sarcini, or contractul de asociere dintre CS Dinamo Bucureşti şi entitatea privată CS FC Dinamo reprezintă o piedică în calea investiţiei.

CS Dinamo a propus societăţii CS FC Dinamo încetarea contractului de asociere de comun acord, demers refuzat de CS FC Dinamo Bucureşti.

Modernizarea stadionului de fotbal reprezintă pentru CS Dinamo un obiectiv la fel de important ca şi pentru suporterii dinamovişti.

Conducerea clubului încearcă să găsească, alături de Ministerul Afacerilor Interne, soluţiile care să permită demararea şi ulterior finalizarea investiţiei. Pentru realizarea acestui deziderat este nevoie însă de un consens mai larg, în care să primeze interesul sportului”.

Stadionul Dinamo este unul dintre cele 4 aflate pe lista celor care vor fi modernizate sau refăcute în vederea Campionatului European din 2020, competiţie la care Bucureştiul se numără printre gazde. Celelalte arene sunt Giulești - Valentin Stănescu, Steaua și "Arcul de Triumf". Arenele refăcute vor folosi ca terenuri de antrenament pentru echipele care vor sosi în România pentru Euro 2020. Arena Naţională va găzdui patru partide: trei din faza grupelor şi una din optimile de finală.

În 2017 vor începe lucrările la stadioanele Arcul de Triumf, Steaua și Giulești. Arena Dinamo este împărțită între mai mulți proprietari și munca nu poate începe, până când lucrurile nu vor fi lămurite.

Etichete: euro 2020 , dinamo stadion , stadion dinamo euro 2020 , reabilitare dinamo , modernizare dinamo


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
Un cuplu care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară

În timp ce-și renovau bucătăria din casa lor veche, doi soți din Dorset, Anglia, au descoperit o...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium - 17 Apr 2024
Pep Guardiola a descris într-un singur cuvânt jocul lui Manchester City cu Real Madrid

După o lună, Adrian Mutu și-a dat șapca jos! Ce a ieșit
Screenshot 2024-04-02 at 23.10.18
Manchester City - Real Madrid 1-1 (3-4 d.l.d.). ”Galacticii”, în semifinalele UEFA Champions League!
UEFA Champions League - Manchester City v Real Madrid - Etihad Stadium
Nu mai suporta și a vrut să plece gratis de la Real Madrid! Acum a devenit erou, iar soția sa a transmis doar ȘASE cuvinte
lunin
A murit la doar 17 ani: ”Boala a răpus-o în 24 de ore”. Două zile de doliu
Screenshot 2024-04-18 at 16.51.31-modified
Recomandările redacției
Screenshot 2024-04-18 at 20.00.17
Video Exclusiv Cum a numit-o Marcel Răducanu pe FCSB, în direct la TV

Exclusiv Florin Prunea a văzut imaginile cu Ștefan Târnovanu și a reacționat: ”Să vezi ce-i rup eu urechile”
Dorinel Munteanu, după calificarea Oțelului în finala Cupei României: ”Mă trezesc în fiecare dimineață cu speranța că vor veni”
Screenshot 2024-04-18 at 23.09.58
”Ai mai văzut așa ceva?”. Emi Martinez a primit două galbene, unul la loviturile de departajare, dar nu a fost eliminat
martinez
Citește și
Nu a început construcția, dar este „bătaie” pe el. Dănciulescu a spus ce echipe vor juca pe noul stadion Dinamo
ionel danciulescu
Costel Gâlcă a spus cum va gestiona relația cu Mihai Rotaru în privința deciziilor tehnice: ”O să fiu clar”
Vejle Boldklub - FC Copenhagen, 3F Superliga, football, Denmark, Vejle
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
Reese Witherspoon, în șort de sport, necoafată și nemachiată, într-o zi oarecare. Bucuroasă ca un copil după o întâlnire specială
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
LPF explică de ce FCSB nu are voie să petreacă după derby-ul cu Rapid: „Ar fi lipsă de respect"
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Ovidiu Burcă a analizat în detaliu plecarea lui Florinel Coman de la FCSB! Ce pierde și ce câștigă Gigi Becali după ce îl vinde
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Zendaya, adevărul despre scenele intime din filmul „Challengers”: „Trebuia să ne simțim bine unul cu celălalt”
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
Șotronul lui Șucu: culisele unei situații explozive pe care trebuie să o gestioneze la Rapid
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
50 de mașini electrice, testate pe autostradă. Doar 17 au autonomie peste 300 km. Cine e campioană?
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
Singurul județ cu două autostrăzi și un aeroport din România. Salvat de infrastructură și investiții masive
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
EXCLUSIV. Rotaru face curățenie la Craiova! Schimbă jumătate din lot, vin jucători din Spania
A plecat după șapte luni de la CFR Cluj și a mers la comisii: gruparea din Gruia, bună de plată. Decizia CNSL

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Shania Twain, „tot mai puțin inhibată” pe măsură ce trec anii. Artista și-a etalat picioarele lungi, într-un body, pe tocuri
Digi World
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a
Un influencer din Rusia și-a lăsat fiul de o lună să moară de foame. L-a "hrănit" cu "lumina soarelui, nu cu mâncare" și l-a stropit cu apă rece până a făcut pneumonie
Digi Animal World
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro
Câinele din București care i-a emoționat pe internauți. Și-a așteptat răubdător stăpână în vârstă, în timp ce urca scările de la metro