• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Nicolae Stanciu a sosit astăzi după-amiază la Cluj, acolo unde se va stabili pentru următoarea săptămână cartierul general al naţionalei înainte de confruntarea cu Danemarca, din preliminariile CM 2018.

Mijlocaşul lui Anderlecht a vorbit despre mai multe subiecte "fierbinţi", primul răspuns fiind legat de lupta extrem de echilibrată din campionatul intern. Fostul stelist apreciază în mod deosebit ce a realizat Hagi la Viitorul şi consideră echipa de la malul mării principala candidată la titlu.

"Sunt multe echipe care se bat la campionat, dar Viitorul a luat o opţiune serioasă după victoria de aseară. Cred că ei sunt favoriţi acum", a spus Stanciu.

În duelul din optimile Europa League, cu Apoel, Stanciu a fost omul decisiv, marcând golul victoriei în deplasare, în tur. Atunci, el a fost desemnat de UEFA jucătorul săptămânii în a doua competiţie inter-cluburi din lume.

"Este o onoare. Mă bucur că fac cinste ţării pentru că multă lume apreciază asta. Încerc doar să îi fac pe români mândri şi să joc bine acolo", a mai spus mijlocaşul.

Aşteptările de la Stanciu sunt mari în presa belgiană, pentru că mijlocaşul român reprezintă cel mai scump transfer din istoria lui Anderlecht. Ca atare, e normal ca aşteptările să fie mari, iar pe fostul stelist nu îl deranjează critica, atâta vreme cât aceasta are acoperire în realitate.

"Presiune a fost de când m-am dus acolo. Indiferent dacă am jucat bine sau nu, ei (n.r.presa belgiană) tot au scris aşa că nu mă deranjează", a mai spus Stanciu.

Întrebat de naţională, Stanciu aşteaptă cu sufletul la gură duelul decisiv cu Danemarca, de duminica viitoare.

"Ar fi pentru toată lumea un lucru extraordinar. N-am mai fost de 20 de ani la un turneu final şi toată lumea aşteaptă asta. Îmi doresc să ne calificam, trebuie să câştigăm cu Danemarca pentru că altfel suntem out", a concluzionat internaţionalul nostru.