• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nicuşor Stanciu a semnat în această seară un nou contract cu Steaua. Unul dintre cei mai în formă jucători ai campioanei, mijlocaşul şi-a prelungit înţelegerea cu roş-albaştrii pentru încă 5 ani. 

La mai puţin de 24 de ore după ce i-a prelungit contractul lui Hamroun, Becali a decis să îl "securizeze" şi pe Stanciu, cel mai bun produs de export al clubului, după Varela.

Actuala înţelegere cu Steaua expira peste doi ani şi jumătate, iar conducerea i-a propus o renegociere: să semneze până în 2021, urmând a câştiga o sumă superioară. Mijlocaşul va fi remunerat cu o sumă apropiată de cea a lui Hamroun, adică 200.000 de euro/an.

"Vreau să rămân la Steaua, să câştigăm campionatul şi să încercăm din nou să intrăm în Champions League", spunea Stanciu în iarnă, când pe adresa clubului venise o ofertă de 3 milioane de euro de la Kuban Krasnodar. Patronul echipei a fost impresionat de declaraţiile jucătorului şi, ca şi în cazul lui Chipciu, care spusese ceva similar acum mai bine de un an, a hotărât să îi mărească salariul, dar şi perioada contractuală.

Mijlocaşul a mers în această după-amiază la biroul preşedintelui Argăseală, de la Arcom, pentru a-şi pune semnătura pe noua înţelegere, după ce în prealabil agentul său, Anamaria Prodan, negociase termenii exacţi ai contractului cu şefii Stelei.

Stanciu a venit în 2013 în Ghencea, pentru o sumă apropiată de 1 milion de euro. El are o clauză de reziliere de 20 de milioane de euro, însă este de aşteptat ca board-ul echipei să îl lase să plece pentru aproximativ 4 milioane de euro.

În vârstă de 22 de ani, Stanciu a avut evoluţii constant bune în ultimul an, când a demonstrat că poate fi dirijorul de care echipa are atât de multă nevoie. Responsabil şi cu majoritatea fazelor fixe, mijlocaşul a apărut extrem de des şi la finalizare.

8 goluri a reuşit Stanciu pentru Steaua în acest sezon, fiind pe locul patru în clasamentul golgheterilor. El a reuşit şi 5 pase decisive, fiind devansat în Liga 1 doar de Tiago Lopes (CFR) şi Vlad Achim (Voluntari), fiecare reuşind câte 6.