• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Ciprian Marica are promisă o primă istorică pentru fotbalul românesc: 1 milion de euro, în cazul în care Steaua se va califica în grupele Champions League. Campioana s-a acoperit, însă: dacă atacantul va rata meciurile din preliminariile competiției supreme inter-cluburi din cauza unei accidentări, bonusul nu va fi activ.

Ieri după-amiază Ciprian Marica a sosit în Antalya, acolo unde Reghecampf și Neubert "trag" din greu de Adi Popa&Co. Atacantul a efectuat imediat după sosire un test de efort în cadrul laboratorului de testare a performanțelor sportive din cadrul hotelului Gloria Sports Arena (foto), pentru ca apoi să iasă pe teren și să efectueze un antrenament la intensitate normală.

Oficialii roș-albaștrilor au vrut să își ia toate măsurile înainte ca vârful să pășească pe teren, existând o teamă întemeiată în privința unei posibile reaccidentări a lui. Fotbalistul s-a operat de două ori în ultimele 15 luni la genunchiul drept și o recidivă ar putea să apară oricând.

De altfel, potrivit ProSport, Steaua și-a luat toate măsurile de siguranță în contractul cu Marica. Potrivit înțelegerii, jucătorul de 30 de ani va încasa bonusul de un milion de euro - cel mai mare oferit unui jucător în istoria fotbalului românesc - doar dacă va fi apt de joc și va juca în preliminariile Ligii. În cazul "agravării problemelor de la genunchiul drept", se consideră că este "culpa jucătorului", iar Marica nu va primi bonusul.