• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Steaua este pe primul loc în Liga 1, dar echipa este departe de pretențiile și investițiile pe care le-a făcut Gigi Becali, mai ales în comparație cu celelalte formații. Finanțatorul roș-albaștrilor a adus 14 jucători, dacă-l punem la socoteală și pe Denis Alibec, dar diferența față de locul al doilea este acum de doar trei puncte.

Laurențiu Reghecampf a spus, de mai multe ori în acest sezon, că diferența față de locul al doilea se va mări, dar acest lucru nu numai că nu s-a produs, dar nici evoluția roș-albaștrilor nu a impresionat. Tehnicianul vicecampioanei nu-și face griji pentru jocul încâlcit și spune că din iarnă echipa va arăta altfel.

”Avem o problemă de efectiv. Eu îmi doresc foarte mult ca jucătorii cu probleme să vină cât mai repede lângă noi. Din aceste motive, a trebuit să schimbăm mereu echipa, pentru că ați văzut că de la o etapă la alta au apărut tot felul de probleme.

Sunt la Steaua în acest moment jucători care nu pot evolua la nivel maxim pentru că nu au efectuat pregătirea de vară cu noi, au venit pe parcurs. Trebuie să avem grijă cum alcătuim echipa la fiecare meci și să încercăm pas cu pas să formăm un 11 competitiv.

În iarnă, însă, sunt sigur de asta, situația va fi altfel, vom arăta mult mai bine anul viitor”, a spus Reghecampf.

Până la pauza de iarnă, care va începe la 21 decembrie, steliștii mai au însă destule partide de jucat, cum este meciul de joi, 20 octombrie, cu FC Zurich, în competițiile în care sunt angrenați, așa că Reghe a anunțat obiectivul pe termen scurt.

”Până la iarnă, sper să reușim să fim pe primul loc la o distanță mai mare de locul al doilea și, dacă se poate, să ne calificăm în primăvara europeană”, a mai spus Reghecampf. 

Tehnicianul, în vârstă de 41 de ani, se bazează, când spune că echipa va arăta altfel, pe jucătorii care vor fi aduși la echipă în viitorul mercato. În afara lui Allibec, rezolvat, Becali vrea să-i mai aducă pe Gnohere, Benzar, Țîru și Morais.

14 meciuri oficiale mai are de disputat Steaua în acest an calendaristic, în toate competițiile.

Transferurile Stelei din iarnă:

Denis Alibec - 2 milioane de euro
Junior Morais - 200.000 de euro
Bogdan Ţîru - 1 milion de euro
Romario Benzar - 1,5 milioane de euro + procente dintr-un viitor transfer
Harlem Gnohere - 400.000 de euro

TOTAL: 5,1 milioane de euro