• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

Steliano Filip este unul dintre cei mai constanți jucători ai lui Dinamo și rămâne unul dinre principalele "produse de export" din curtea "câinilor roșii". Fundașul stânga a revenit în atenția unui club puternic, care a mai încercat să îl transfere și la începutul lui 2016.

Dinamo Moscova e pe urmele fundașului stânga încă din sezonul trecut. În februarie 2016, într-un moment în care fotbalistul nu era în cele mai bune relații cu antrenorul de atunci, Mircea Rednic, rușii au fost foarte aproape să îi convingă pe "câinii roșii", dar oferta de numai 800.000 de euro a fost refuzată în cele din urmă de finanțatorul Ionuț Negoiță, în condițiile în care în prima fază se vorbea de 1,3 milioane de euro.

În vara trecută, moscoviții au retrogradat pentru prima dată în istoria de 80 de ani a clubului, dar odată cu iminenta revenire în prima ligă rusă s-a reactivat și interesul pentru internaționalul român, după cum anunță Gazeta Sporturilor. Între timp, a mai prins și câteva meciuri la națională, inclusiv la Campionatul European, ceea ce ce nu poate decât să îi consolideze imaginea deja bună pe care o avea în ochii responsabililor de la gruparea din capitala Rusiei, care îl monitorizează în continuare cu atenție.

Până la vară, este de așteptat ca Dinamo Moscova să înceapă o nouă rundă de negocieri cu șefii grupării din Șoseaua Ștefan cel Mare, acolo unde Steliano Filip este, în acest moment, cel mai vechi component al lotului.

În trecut, s-a mai vorbit și despre alte cluburi care l-au urmărit cu atenție pe Filip: Getafe, acolo unde l-a propus chiar Cosmin Contra, actualul antrenor de la Dinamo, sau chiar Juventus Torino.

Un milion de euro este actuala cotă de piață a lui Steliano Filip, potrivit site-ului transfermarkt.de.

100.000 de euro a plătit Dinamo în vara lui 2012 pentru transferul lui Filip de la Avicola Buziaș.

7 meciuri are fundașul stânga în naționala mare a României, pentru care a debutat în 2015.

11 titluri de campioană are Dinamo Moscova în Rusia.