• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Invitat special la Digi Sport Matinal, Hagi a vorbit despre filosofia care stă în spatele jocului prestat de liderul din Liga 1. "Regele" a dezvăluit şi care sunt ambiţiile sale legată de următoarea perioadă a carierei.

Evoluţiile spectaculoase ale liderului din Liga 1 nu sunt întâmplătoare. Hagi şi-a imprimat propria filosofie încă de când a pus bazele Academiei care îi poartă numele, iar stilul de joc al Viitorului are în spate principii simple pe care Regele le-a aplicat la propria echipă.

"La Barcelona eu am reuşit să-mi schimb mintea, modul de a gândi, de a interpreta fotbalul. Ei au făcut toate astea cu mine. Am învăţat că tu dai ritmul şi intensitatea meciului când ai mingea; când o pierzi, trebuie să ştii să reacţionezi şi să treci la al 2-lea principiu: presiunea. Fiecare poate să aibă un stil, dar mingea nu poate să stea sus, mingea e jos, noi jucăm cu picioarele", a explicat fostul mare internaţional.

Hagi îşi doreşte un nou pas în faţă în viitorul apropiat şi speră să facă performanţă nu doar în România, ci şi pe plan european.

"Vreau să câştig şi în Europa, mă simt în stare să o fac, e una din ambiţiile mele", a mai spus Hagi, care în toamnă a avut o ofertă de la Rubin Kazan. Zilele trecute s-a pus problema chiar ca el să preia Galata, însă nu a putut renunţa în acest punct la proiectul numit "Viitorul". În plus, lui Hagi nu îi place să preia o echipă din mers, chiar dacă era vorba de un club faţă de care are sentimente speciale.

Gheorghe Hagi şi-a început cariera de antrenor în urmă cu 16 ani, chiar pe banca tehnică a echipei naţionale.