• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Marius Şumudică a fost suspendat 6 luni de Comisia de Disciplină a FRF. Tehnicianul a fost găsit vinovat în speţa pentru care a fost judecat: a pariat pe mai multe partide din campionatul intern. Suspendarea se referă strict la perioada competiţională, fără a se ţine cont de pauzele inter-sezoane.

Totodată, antrenorul va trebui să plătească 1 miliard de lei vechi amendă. Şumudică este decis să facă recurs la această decizie şi a dezvăluit, în direct la Digi Sport, ce s-a întâmplat de fapt.

Fostul secretar general al FRF, Gheorghe Chivorchian, a declarat, în direct la "Digi Sport Matinal", că Marius Şumudică nu este singurul care a jucat la pariuri şi că din informaţiile pe care le deţine, în aceeaşi situaţie se mai regăsesc şi alţi jucători, antrenori, conducători, arbitri şi chiar observatori.

"Marius parţial are dreptate, în sensul că nu numai el a jucat la casele de pariuri. Din datele pe care le aveam la Federaţie, au jucat jucători, antrenori, conducători, arbitri, observatori. Şi acum sunt date în Federaţie şi probabil că sunt dosarele în instrumentare. Când eram în Federaţie am avut întâlniri în toate zonele ţării cu toţi conducătorii de club şi i-am avertizat că se joacă la casele de pariuri şi că Departamentul de Integritate va fi foarte atent la ce se întâmplă, vizavi de cerinţele FIFA şi UEFA. Asta s-a întâmplat în toamna lui 2014, deci a trecut un an şi jumătate. La etapa respectivă se ştia că se joacă. Probabil că Departamentul de Integritate are mult mai multe date astăzi. A venit şi la Federaţie un reprezentant de la UEFA pe probleme de integritate şi de la federaţia elveţiană un procuror şi au prezentat speţele din fotbalul european.

În privinţa sancţiunii dictate lui Marius, în regulamentul disciplinar pedeapsa maximă este de doi ani. Este sub minimul de pedeapsă pe care îl acordă UEFA. Am înţeles că a fost un Comitet de Urgenţă, iar decizia validată de Comitetul Executiv. A mai fost introdus un paragraf în care se stipulează că pedeapsa se înjumătăţeşte dacă îţi recunoşti greşeala", a declarat Gheorghe Chivorchian, la Digi Sport Matinal.