• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Marius Şumudică a fost aproape să ajungă la FCSB, însă dragostea sa pentru Rapid l-a făcut să ezite. Tehnicianul recunoaşte că, din punct de vedere profesional, a avut de pierdut din acest motiv.

"Recunosc că am avut discuţii cu FCSB. Îmi era greu şi mie, dar şi lui Gigi. Am anumite principii, plus că eu am sânge vişiniu şi până îmi schimb grupa e greu. Am iubit Rapid, dar să ştiţi că îmi dau seama că am avut mult de pierdut, din punct de vedere profesional.

Un antrenor profesionist nu are voie să facă asta. Un antrenor profesionist trebuie să aibă o anumite conduită. Am pierdut foarte mult în viaţă, datorită apartenenţei mele, dar nu regret nimic. Ajungeam la o echipă foarte mare, dar Dumnezeu aşa a vrut", a declarat Şumudică, la "Fotbal Club".

Patronul FCSB, Gigi Becali, a încercat să-l aducă pe Şumudică în locul lui Laurenţiu Reghecampf, sperând ca astfel să împuşte doi iepuri dintr-o dată. Pe de-o parte, aducea un antrenor cu rezultate excelente în ultimii ani, iar pe de altă parte, ar fi fost mult mai aproape să obţină semnăturile lui Constantin Budescu şi Filipe Teixeira, fotbalişti pe care şi-i doreşte.

"Echipa despre care vorbeam când am spus că sâmbătă puteam să semnez era FCSB. Am discutat cu Becali, însă nu am putut să semnez", a explicat Şumudică, după ultima etapă de campionat.

O altă variantă vehiculată în ultima perioadă pentru Şumudică, după despărţirea de Astra Giurgiu, a fost CS U Craiova, unde, cel mai probabil, va ajunge italianul Devis Mangia.

"Nu există varianta să ajung la Craiova. Am vorbit cu Rotaru acum 4 luni şi nu s-a pus niciodată problema să ajung la Craiova. În prezent nu negociez cu nimeni", a precizat Şumudică.