• La Liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

CFR Cluj a învins-o în deplasare pe Astra cu scorul de 2-1 (2-1), joi, într-un meci din etapa a 18-a a Ligii 1 de fotbal.

Golul campioanei a fost reuşit de Denis Alibec (13), cu un şut de senzaţie de la 20 de metri în vinclul porţii adverse. Pentru CFR au marcat Cristian Bud (5) şi portughezul Filipe Nascimento (21 - penalty).

Înfrângerea o îndepărtează şi mai mult pe campioană de obiectiv - calificarea în play-off -, în acest moment între formaţia din Giurgiu şi locul şase, ocupat de Dinamo, fiind o distanţă de nouă puncte. Marius Şumudică a analizat la cald, la microfonul Digi Sport, prestaţia elevilor săi, încercând totodată să explice cauzele care au dus la acest nou eşec.

"Am făcut un joc bun din punct de vedere ofensiv, ne-am creat ocazii foarte multe. Am dominat o echipă bună, care din păcate în a doua repriză a făcut anti-fotbal. Dar asta este, şi-au văzut interesul şi îi felicit. Am luat două goluri din faze fixe, le-am şi spus jucătorilor înainte că aşa a păţit şi Steaua ieri. Nu îmi place să apar şi să dau în jucători, dar cert e că sunt greşeli flagrante, pe care le facem meci de meci. Nu merităm să ne calificăm în play-off în aceste condiţii. Cred că şansele sunt de 20%, dar realist obiectivul cred că e salvarea de la retrogradare. Jucătorii cred că - dacă în Europa îi batem pe toţi - îi facem pe toţi din glezne. Uite că nu e aşa", a spus Şumudică.

Parcursul extrem de slab din acest sezon are explicaţii în vânzarea de jucători şi în suspendarea dictată împotriva antrenorului, pentru pariuri, crede Şumi, care a punctat încă o dată că, în măsura în care ar fi avut la dispoziţie acelaşi lot ca în stagiunea trecută, Astra nu avea contracandidată la titlu.

"E greu ca o echipă să aibă un parcurs extraordinar anul trecut şi acum să ţină ştacheta sus. S-au vândut jucători, eu am fost suspendat, iar meciurile din cupele europene ne storc de energie. Avem un lot limitat, cu mulţi jucători trecuţi de 30 de ani. Dacă puteam să opresc toţi jucătorii pe care i-am avut sezonul trecut, anul ăsta defilam", a mai spus tehnicianul campioanei.