• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (luni, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (luni, 20:45, Digi Sport 1)

Mihai Stoica şi trecutul rapidist au fost motivele care l-au stopat pe Şumudică din drumul spre FCSB. Becali era tentat să îi dea credit antrenorului care a făcut din Astra campioana României, însă intervenţia directorului sportiv a fost decisivă. În egală măsură, tehnicianul a avut dubiile sale, având în vedere background-ul vişiniu.

Şumi a recunoscut că a fost foarte aproape de rivala de moarte, însă nu a dorit să dea informaţii suplimentare privind cauzele pentru care nu s-a ajuns la un numitor comun. "Echipa despre care vorbeam când am spus că sâmbătă puteam să semnez era FCSB. Am discutat cu Becali, însă nu am putut să semnez", a declarat Şumudică.

Becali voia prin aducerea tehnicianului Astrei să împuşte doi iepuri dintr-o lovitură. Pe de-o parte, aducea probabil cel mai bun antrenor din România, dar, prin această mutare, ar fi fost mult mai aproape şi să obţină semnăturile lui Budescu şi Teixeira, fotbalişti pe care şi-i doreşte.

Din câte se pare, deşi este un antistelist convins, Şumudică nu ar fi spus un "nu" categoric colaborării, mai ales că Gigi a devenit în ultima perioadă unul dintre apropiaţii săi. Totuşi, ezitarea antrenorului, care a gândit cu sufletul, dar şi intervenţia lui Mihai Stoica au dus la stoparea negocierilor. "Nu cred că aş putea să lucrez cu Şumudică la Steaua. Este un antistelist convins care a avut atâtea ieşiri. Problemele pe care le-am avut sunt de domeniul trecutului. Noi am fost prieteni, a fost discuţia aia, am stat foarte mult şi nu am vorbit, acum chiar o să-l deblochez pe Whatsapp, nu-i problemă, doar că nu mă văd colaborând cu Şumudică la Steaua", a spus Stoica, la finalul partidei cu CSU Craiova.

Deşi în ultima perioadă Meme şi-a pierdut mult din influenţa asupra patronului, de această dată ar fi venit cu un argument de necombătut. În ultimele etape, FCSB şi-a regăsit publicul, 30.000 de oameni asistând din tribune la partida cu CS U Craiova. În condiţiile în care în ultimii ani echipa a fost părăsită, venirea lui Şumi ar fi putut să producă o nouă fractură suporteri - conducere, iar Stoica i-a explicat acest lucru lui Becali. Cum şi Şumi a manifestat îndoieli, ca urmare a trecutului rapidist, varianta a picat în cele din urmă.

De altfel, Gigi a mers pe mâna directorului sportiv în alegerea noului antrenor: Dică i-a fost propus lui Becali chiar de Mihai Stoica, directorul sportiv al vicecampioanei având în continuare o relaţie foarte bună cu fostul "decar" din Ghencea. "Mai vorbesc cu Mihai Stoica, pentru că are experienţă în forbal şi îi mai cer sfaturi", a recunoscut şi piteşteanul care va fi numit în curând oficial la cârma grupării.