• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Marius Şumudică a fost suspendat şase luni de către Comisia de Disciplină a FRF. Tehnicianul a fost găsit vinovat în speţa pentru care a fost judecat: a pariat pe mai multe partide din campionatul intern.

Deși e de părere că decizia în cazul lui Șumudică este una corectă, Iuliu Mureșan spune că oficialii FRF ar fi trebuit să abordeze diferit cazurile privind pariurile sportive.

Președintele celor de la CFR Cluj cere în schimb măsuri drastice pentru cei care sunt prinși că au pariat pe meciurile în care au fost implicate echipele lor.

"Îmi pare rău de Şumudică, e un antrenor foarte bun. Probabil, dacă aş fi fost implicat în play-off, m-aş fi bucurat de această suspendare. Şumudică nu e singurul care a pariat. Multă lume are drogul ăsta, unii o fac de plăcere, alţii pentru bani. Ok, dacă pariezi pe echipa ta, eu consider că e caz penal. E de închisoare. Măsuri în cazul Şumudică trebuiau luate. Decizia e corectă, însă eu aş fi dat un time-out, un moment zero, după care cine ar fi fost prins, ar fi fost drastic sancţionat", a declarat Iuliu Mureşan pentru Mediafax.

Suspendarea lui Șumudică se referă strict la perioada competiţională, fără a se ţine cont de pauzele inter-sezoane. Totodată, antrenorul va trebui să plătească 1 miliard de lei vechi amendă. Şumudică este decis să facă recurs la această decizie.

Conducerea Astrei nu renunță la Șumudică, antrenorul care a încheiat sezonul regulat pe prima poziție cu formația giurgiuveană. Mureșan spune însă că Astra n-ar fi putut să renunțe la Șumudică nici dacă ar fi vrut.

"Antrenorul are un contract şi nu cred că a pus cineva în fotbalul românesc o clauză contra parierii. Contractul nu se poate rezilia unilateral, din păcate. Spun asta pentru că nici jucătorii nu pot fi daţi afară chiar dacă fac prostii sau subperformează. Astra trebuie să-l plătească pe Şumudică dacă nu găseşte o cale de a rezilia pe cale amiabilă" a încheiat Mureșan.