• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

După ce Gigi Becali l-a acuzat pe Marius Șumudică, antrenorul Astrei, că ar fi pariat pe schimbările făcute la meciurile echipei sale, tehnicianul suspendat al giurgiuvenilor e decis să pună piciorul în prag și să îl cheme pe patronul Stelei în tribunal.

„Nici nu știu cum să încep. Nu mă pricep foarte bine la termeni avocățești, o să am o discuție cu avocatul meu și domnul Becali o să probeze ce a spus. La FRF e dosarul meu cu listingul pariurilor. În 50 de meciuri, nu pot să țin minte toate schimbările. Am înțeles că în două meciuri nu am făcut toate schimbările, cu Chiajna și cu Pandurii, ultimul fiind în septembrie. Îl anunț pe domnul Becali nici nu aveam contul de pariuri atunci. L-am deschis în noiembrie.

Vă spun public acum că dacă se demonstrează că Șumudică a pariat pe meciurile echipei lui, că nu va face schimbările, nu mai antrenez în viața mea și mă las de această meserie. Dacă nu, cei care au adus astfel de învinuiri vor trebui să probeze și există comisii, există justiție în țara asta. Nu se mai poate, sunt terfelit prea mult”, a răbufnit Șumudică, în direct, prin telefon, la emisiunea Digi Sport Special.

”Eu, în noiembrie, contul respectiv l-am folosit pentru a juca poker. Toate jocurile de Liga 1 - și sunt listinguri, v-am zis - sunt doar două meciuri de Liga 1. Am pariat cine câștigă, nicidecum de schimbări. N-aș face așa ceva. Vă spun și în termeni tehnici, ca să nu mai arunce astfel de oameni cu noroi. Vor plăti pentru asta. Nu poți să faci astfel de pariuri, pentru că nu știi ce se întâmplă. Dacă ți se accidentează doi jucători în prima repriză, dacă unul ia roșu... E la mintea cocoșului.

Lumea e rea. Și eu pot să spun de fiecare acum că ”mi-a zis mie cineva”. O să zic de domnul Becali că am auzit ceva. Să probeze în tribunal. Și eu pot să spun de dânsul vrute și nevrute. Unde ajungem atunci?

N-am pariat niciodată pe echipa mea. Cine îmi terfelește numele, pentru că e grav ce spune, să vină și să demonstreze. Dacă Șumudică a pariat vreodată pe echipa lui, eu renunț la cariera mea de antrenor. Dacă nu, cei care au spus asta de mine, vor trebui să plătească.

Am greșit, am recunoscut la momentul respectiv, dar să ajungi să spui ce a spus patronul echipei care se bate cu mine în play-off e prea mult”, a mai spus Șumi.

”Am auzit că a pariat că face doar două schimbări la un meci al Astrei și a făcut asta. Atunci ce mai e de spus? Adică să pariezi pe ceva care stă la îndemâna ta să iasă... Dar dacă nu a făcut aşa ceva şi doar a pariat pe cine ştie ce meciuri, atunci eu nu văd vreo problemă. Fiecare are dreptul să parieze", a sunat acuzația făcută de Gigi Becali, patronul Stelei, în direct, prin telefon, la emisiunea Digi Sport Matinal.

Inițial, Șumudică a spus că în toate meciurile sale pe banca Astrei a efectuat toate cele trei schimbări permise de regulament, dar după ce digisport.ro a arătat că în două partide din actualul sezon al Ligii 1, cu Chiajna și Pandurii, giurgiuvenii au realizat doar câte două modificări, Șumi și-a schimbat depoziția.