• Tenis: Turneul Campioanelor: Simona Halep - Caroline Garcia va fi ÎN DIRECT și ÎN EXCLUSIVITATE la Digi Sport 2, azi, de la 14:30
  • Fotbal, Serie A, etapa a 11-a: Milan - Juventus (sâmbătă, 19:00, Digi Sport 2)

VIDEO CFR Cluj - Astra 3-2. Meciul dintre CFR Cluj și Astra Giurgiu a oferit un nou episod incredibil în fotbalul românesc: după ce, în decembrie, Timișoara a jucat cu numere desenate cu marker-ul de propriul antrenor pe tricouri albe, campioana României a jucat cu echipament cumpărat pe ultima sută de metri.

Oaspeții au avut la dispoziție doar un rând de echipamente: cele negre, pentru deplasare, incompatibile, însă, cu cele vișinii ale CFR-ului, în opinia arbitrului central Sebastian Colțescu. Cum feroviarii, în calitate de gazde, nu au vrut să renunțe la culorile lor, arbitrul le-a cerut celor de la Astra să folosească alte echipamente. Cei din staff-ul Astrei s-au mișcat rapid și au fost la un magazin cu echipament sportiv de unde au achiziționat șorturi noi de culoare albă pentru întreg lotul.

Giurgiuvenii au fost salvați și de adversari, care le-au dat jambierele lor albe. ”E o minciună sfruntată. Nu am luat niciun șort de la CFR. La ședință nu s-a spus nimic”, reacționează antrenorul Astrei.

Tot el explică faptul că Sebastian Colțescu nu le-a permis să intre pe teren cu echipamentul pe care îl aveau la dispoziție. ”Când am prezentat echipamentul și înainte de meci arbitrul ne-a spus că nu ne dă voie să jucăm cu echipamentul prezentat”.

Staff-ul Astrei a decis pe loc să se îndrepte spre un magazin cu echipament sportiv de unde să achiziționeze șorturi pentru întreg lotul. Marius Șumudică spune că nu aveau cum să îmbrăce șorturile ceferiștilor pe dos, pentru că ar fi creat confuzie în ceea ce privește numerele și emblema sponsorului tehnic.

”Ne-am grăbit, am cumpărat niște șorturi. Nici nu puteam să jucăm cu șorturile lor, că au alt sponsor. Am folosit doar jambierele de la ei”, a mai spus tehnicianul campioanei.

Jucătorii Astrei beneficiază atât de echipament de culoare roșie, albă și neagră, iar la mijloc a existat îndtr-adevăr o problemă de comunicare mai crede Marius Șumudică.

”Mi se pare o lipsă totală de organizare. Ședința se face în jurul prânzului, dacă ne zici atunci, avem timp să ne gospodărim.

Avem și echipament roșu, avem și echipament alb, nu stăm doar în cel negru.

Sunt probleme de comunciare, probabil; am înțeles că magazionerul nostru a vorbit cu al lor, nu știu ce s-a întâmplat, dar cert e că am ajuns în acest moment”, a conchis tehnicianul de 46 de ani.

"Cei de la Astra au jucat cu șorturile pe dos, pentru că aveau număr și un alt sponsor tehnic.

Au jucat cu echipamentul nostru, cu șorturi și jambiere de la noi. I-am înțeles și i-am ajutat, pentru că nu poți să profiți de aceste lucruri.

Din cauza unor divergențe s-a ajuns aici, au avut numai echipament negru și nu aveau altele la dispoziție.

Nu puteau juca așa. Noi, jucând acasă, culoarea noastră e vișiniu și așa jucăm la fiecare meci", a declarat pe de altă parte Iuliu Mureșan, în cadrul emisiunii "Digi Sport Matinal.

VEZI PROGRAMUL CANALELOR DIGI SPORT