• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

După o perioadă nu tocmai strălucită pe care a traversat-o, Mihai Pintilii a fost unul dintre cei mai buni jucători ai Stelei pe finalul campionatului. Şi la echipa naţională prestaţiile sale au redevenit apreciate, iar forma bună a fost remarcată şi în străinătate. Şi nu oriunde, ci într-un campionate dispus să plătească bani mulţi pentru aducerea unor fotbalişti cu nume. Aflat în vacanţă pentru o săptămână după ce a încheiat cu echipa naţională, Pintilii va zbura zilele următoare în China cu managerul Bogdan Apostu, pentru a semna un contract pe doi ani.

Pe lângă faptul că va lua nişte bani, patronul echipei speră să-i pună la dispoziţie lui Dică un cuplu de mijlocaşi centrali de mare viitor: Nedelcu-Ovidiu Popescu!

Pintilii, care a mai jucat "afară" în Arabia Saudită şi în Israel, e conştient că la 32 de ani poate fi ultimul tren pentru el din punct de vedere financiar. Steaua l-a vândut cu 2,4 milioane de euro la Al Hilal, iar când a plecat de acolo s-a dus la Tg Jiu pentru că relaţia cu Steaua nu mai era strălucită. De la Pandurii s-a transferat la Hapoel Tel Aviv, de unde Reghe l-a repatriat cu 250.000 de euro.

În primăvara asta, relaţia cu Gigi Becali s-a înrăutăţit în momentul în care patronul echipei a declarat că e bătrân şi că nu mai are ce face cu el. Orgolios, internaţionalul român a renunţat atunci la banderola de căpitan şi chiar dacă Becali a încercat să o dreagă ulterior, el a rămas afectat de afirmaţiile lui Gigi. Iar oferta chinezilor vine acum cum nu se putea mai bine atât pentru jucător, cât şi pentru club.

Din această vară, chinezii au decis ca orice transfer din străinătate făcut pe mai mult de 6 milioane de euro să oblige clubul respectiv să doneze o sumă egală într-un cont de solidaritate. De asemenea, a fost stabilită aceeaşi regulă şi pentru transferurile din campionatul intern care depăşesc 2,6 milioane de euro.

"Pintilii mai are contract până în iarnă. Mie nu mi-a cerut nicio hârtie că ar vrea să plece. Dacă vrea să plece, eu nu am nimic împotrivă, dar va trebui să-mi dea câteva sute de mii de euro." - Gigi Becali, pentru Digi Sport

6 luni de contract mai are Pintilii cu FCSB

32 de ani are Pintilii