• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Vasile Miriuță a fost prezentat oficial la Dinamo sâmbătă, în preziua marelui derby cu FCSB. Fanii "câinilor" au venit la conferința de presă și i-au făcut un cadou special noului antrenor: un tricou insripționat cu mesajul "Doar Dinamo București".

Anunțat chiar de ziua lui că va fi antrenorul lui Dinamo, Miriuță (49 de ani) spune că nici nu mai ține minte de când nu a mai fost atât de fericit, mai ales că a ajuns la echipa pe care o iubește de 40 de ani și la care a și jucat în sezonul 1990-1991. Ca fotbalist, are 15 meciuri și un gol în campionat pentru alb-roșii.

Tehnicianul va debuta ca antrenor la Dinamo în derby-ul cu FCSB, programat duminică, de la ora 20:30, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.

"Au mai fost niște tentative, nu s-au realizat, din păcate, dar niciodată nu e prea târziu. Mă bucur enorm să fiu aici, să fiu antrenorul echipei pe care o iubesc de 42 de ani. Fratele, verișorii și tata erau dinamoviști și așa am ajuns și eu să țin cu Dinamo.

E o bucurie foarte mare, mai ales că s-a întâmplat de ziua mea. Nu știu când am fost ultima dată atât de bucuros, cred că doar când mi s-au născut băiatul și fetița. Voi face tot ce depinde de mine ca Dinamo să aibă succes", a declarat Vasile Miriuță, la conferința de presă în cadrul căreia a fost prezentat oficial ca antrenor la Dinamo.

Miriuta Dinamo

"Nu e nicio problemă că debutez în derby. Toată suflarea dinamovistă așteaptă acest meci. Sunt sigur că fanii vor veni în număr mare și ne vor încuraja. Sunt sigur că ne vor impinge de la spate către victorie. Am emoții, aș minți să spun că nu am. Dar ele vor trece în momentul fluierului de start. Nu am dormit prea mult în ultimele zile. Nu e ușor să-i cunoști pe toți băieții în câteva zile, deși cu câțiva mă știam", a mai spus noul antrenor al "câinilor roșii".

După ce Contra a decis să nu îl folosească pe Steliano Filip la meciul împotriva Craiovei, Miriuță l-a readus în lot și fundașul stânga are șanse de a juca la derby-ul cu FCSB.

"Steliano s-a întors, am vorbit cu el aseară (n.r. vineri seară). El a înțeles că a greșit și sunt sigur că va fi alt jucător de acum. Vom vedea cine va fi căpitan mâine seară", a mai precizat Miriuță.

FCSB - Dinamo se joacă duminică, 24 septembrie, de la ora 20:30, pe Arena Națională, ÎN DIRECT pe Digi Sport 1 și LIVE VIDEO&TEXT pe www.digisport.ro și m.digisport.ro.