• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

UPDATE 20:35 - În direct la emisiunea "Digi Sport Special", şeful departamentului juridic din cadrul FRF, Adrian Stângaciu, a confirmat decizia TAS.

"Am primit decizia TAS în jurul orei de 18:30. E o decizie motivată pe fond. Apelul a fost respins şi s-a menţinut decizia luată de comisiile din România, aceea ca CFR să fie penalizată cu 6 puncte", a explicat oficialul FRF.

De asemenea, Stângaciu nu a exclus ca CFR Cluj să aibă de suferit din cauza datoriilor şi în următorul sezon, însă totul depinde de ceea ce vor decide comisiile de licenţiere.

În acelaşi timp, oficialul federaţiei a precizat că şi depunctarea Petrolului rămâne în vigoare, prahovenii renunţând la apel din cauza faptului că nu au putut achita taxa necesară la TAS. 

UPDATE 20:25 - Contactat de Digi Sport, preşedintele celor de la CFR Cluj, Iuliu Mureşan, a declarat că TAS nu a comunicat nimic clubului până la acest moment şi că nu crede că anunţul făcut de FRF este adevărat.

De asemenea, pe site-ul TAS, nu a fost publicată nicio decizie în acest caz, până acum.


Ştirea iniţială

CFR Cluj nu-şi va primi înapoi cele 6 puncte de penalizare cu care a început actualul sezon. Este decizia definitivă a TAS, care a respins apelul formulat de fosta campioană a României.

"Apelul formulat în data de 12 iunie 2015 de către Fotbal Club CFR 1907 Cluj S.A. împotriva deciziei din 22 mai 2015 a Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF a fost respins.

Decizia Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor din cadrul FRF este menținută.

La data de 22 mai 2015, Comisia de apel pentru acordarea licenței cluburilor a soluționat cererea de apel formulată de Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA împotriva hotărârii Comisiei pentru acordarea licenței cluburilor.

Instanța de fond a decis sancționarea clubului pentru încălcarea criteriului financiar din Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de fair play financiar, ediția 2014, cu deducerea a 6 puncte din clasamentul Ligii I, în sezonul 2015-2016.

Federația Română de Fotbal a fost reprezentată în acest dosar de managerul departamentului juridic, Adrian Stângaciu, și de avocatul Paul Ciucur", se arată într-un comunicat de pe site-ul FRF.

CFR, la fel ca Petrolul Ploiești, a fost sancționată de către comisiile FRF cu câte 6 puncte de penalizare pentru neîndeplinirea manualului de licențiere, mai exact a capitolului cu privire la datorii către jucători și terți.

Ambele cluburi au făcut apel la toate comisiile la care aveau dreptul în România, dar nu au avut câștig de cauză. Astfel, ambele au apelat la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, de la Lausanne.

În urma deciziei TAS, CFR Cuj rămâne cu doar 24 de puncte în clasamentul Ligii 1, cu 11 mai puţin decât ASA Tg. Mureş, ocupanta locului 6. Astfel, formaţia din Gruia nu mai are nicio şansă de a juca în play-off-ul Ligii 1.