HANDBAL MASCULIN:DINAMO BUCURESTI-SPORTING LISABONA, EHF EUROPEAN LEAGUE (5.03.2024)
Video Dinamo a câștigat manșa tur din play-off-ul EHF European League
Logo Steaua București / Foto: Facebook@CSASTEAUA
Proiect de 50 de milioane de euro la CSA Steaua
ianis
Scoțienii au fost categorici, după ce Ianis Hagi a anunțat unde va juca sezonul viitor
Digi Sport 1 Live
Acum
LIVE Stirile Digi Sport

Talpan: "FCSB nu avea dreptul să joace cu Dinamo. Trebuie să piardă toate meciurile la "masa verde""

04.04.2017, 19:03

Florin Talpan a reacţionat, după ce preşedintele FRF, Răzvan Burleanu, a declarat că FCSB este continuatoarea Stelei şi că palmaresul roş-albaştrilor a rămas în posesia echipei patronate de Gigi Becali, în ciuda schimbării numelui.

collage talpan fcsb dinamo
  • Liga 2: Corvinul - Buzău, joi, 19:00, DGS 1

  • Media: Digi Sport Special, joi, 21:30, DGS 1

Juristul CSA Steaua face acuzaţii extrem de dure la adresa lui Burleanu, căruia îi reproşează că este la conducerea unui for fără "un statut legal, un regulament, un Comitet Executiv validat de instanţă" şi că permite "ca o echipă neafiliată ca FCSB să joace meciurile organizate în Liga I".

Mai mult decât atât, Talpan susţine că FCSB nu ar fi avut dreptul de a disputa partida din weekend cu Dinamo, câştigată cu scorul de 2-1, şi că formaţia pregătită de Laurenţiu Reghecampf ar trebui să piardă toate jocurile din play-off la "masa verde".

Comunicatul complet al lui Florin Talpan

"Pe data de 3 aprilie 2017, la postul de televiziune Sport.ro, presedintele FRF Razvan Burleanu a facut urmatoarele afirmatii: „Decizia instantei este referitoare exclusiv la marca, nu la palmares. FC FCSB SA este continuatoarea echipei Steaua. De asta avem FCSB in Liga I”. SC FCSB SA nu are niciun drept de a juca meciuri interne si internationale care sunt organizate de catre FRF, LPF si UEFA.

Comitetul Executiv care in data de 30 martie 2017 a validat schimbarea denumirii echipei din FCSB in SC FC FCSB SA este un comitet nelegal constituit, nevalidat de catre Tribunalul Bucuresti si, ca urmare, hotararea din 30 martie 2017 este nula de drept. De asemenea, toate hotararile luate de Comitetul Executiv nevalidat de instanta sunt nule de drept. Nu inteleg cum o entitate publica de tipul Federatiei Romane de Fotbal poate functiona cu atatea nereguli si nimeni sa nu ia atitudine.


In mod legal, Federatia Romana de Fotbal ar trebui sa functioneze dupa statutul validat de Tribunalul Bucuresti in anul 2011, care are 63 de articole. Acest statut nu cuprinde articole prin care o echipa ar putea fi retrogradata. In schimb, Federatia Romana de Fotbal functioneaza ilegal, dupa bunul plac, dupa un nou statut, nevalidat de instanta, neaplicabil din punct de vedere legal decat prin eludarea legii. Acest statut cuprinde 70 de articole, ultimul articol, cu numarul 70, fiind de notorietate, pe baza lui facandu-se in mod ilegal retrogradarea Rapidului.

Avand in vedere faptul ca Federatia Romana de Fotbal este recunoscuta ca si entitate de utilitate publica, definita la cap. VI din Legea nr. 26/2000 (M. Of. nr. 39/2000), capitol modificat prin OG nr. 37/2003 (M. Of. nr. 62/2003), va solicit, domnule Burleanu, sa iesiti public si sa informati miile de suporteri, precum si cluburile afiliate sau neafiliate la Federatia Romana de Fotbal, cum este posibil sa nu aveti un statut legal, un regulament, un Comitet Executiv validat de instanta si cum este posibil sa permiteti ca o echipa neafiliata ca FCSB sa joace meciurile organizate in Liga I?

Nu puteti afirma public, domnule Burleanu, ca nu sunteti informat de faptul ca SC FCSB SA nu este si nu a fost niciodata afiliata, fiindca daca ati face o astfel de afirmatie ar trebui sa va dati imediat demisia, intrucat nu cunoasteti care sunt echipele inregistrate si validate de catre Tribunalul Bucuresti in Registrul special Federatii. Oricum, ar trebui sa va dati demisia de onoare deoarece ati permis ca un club neafiliat sa aiba aceleasi drepturi ca un un club afiliat la Federatia Romana de Fotbal. Va informez, domnule Burleanu, ca este interzisa modificarea numelui in timpul campionatului si orice cerere de acest gen este respinsa ca tardiv formulata (art. 2, alin. 4 din regulamentul Federatiei Romane de Fotbal). Este inadmisibil sa nu stiti acest lucru. Ca un exemplu, „nu poti divorta de o persoana cu care nu esti in mod legal casatorit”.

Duminica, 2 aprilie 2017, FCSB nu avea dreptul sa joace cu Dinamo, deoarece in Liga I sunt permise doar meciurile echipelor afiliate la FRF. In concluzie, prin faptele dumneavoastra, domnule Burleanu, ati inselat miile de suporteri, precum si cluburile afiliate la Federatia Romana de Fotbal, aducandu-le prejudicii. FCSB nu exista in Liga I din punct de vedere legal. Referitor la afirmatiile nefondate ale domnului Burleanu, tin sa il informez ca parerea dumnealui nu conteaza atat timp cat inalta Curte de Casatie si Justitie si Curtea de Apel Bucuresti au constatat prin deciziile lor ca FCSB nu este continuatoarea Stelei. Precizez acest lucru deoarece domnul Burleanu nu a inteles nici pana la ora actuala, dupa aproximativ 3 ani de la decizia inaltei Curti de Casatie si Justitie, ca marca Steaua Bucuresti a FCSB a fost anulata si practic nu a existat si nu exista. De asemenea, Curtea de Apel Bucuresti a interzis FCSB sa foloseasca numele Steaua, Steaua Bucuresti.

Cum poate sa afirme in mod public presedintele Federatiei Romane de Fotbal, si sa sfideze cu buna stiinta deciziile instantelor de judecata, spunand ca FCSB este continuatoarea Stelei? Cum poate sa sfideze instantele romane si sa se considere mai presus de lege? Domnule Burleanu, stiti ce inseamna nerespectarea unei hotarari judecatoresti? Raspunsul cred ca il stiti, deoarece, cu rea credinta, eludand legea, va permiteti dintr-o pozitie de management a unei entitati considerate de interes public sa manipulati suporterii care nu au cunostinte juridice. Asta nu inseamna ca noi nu cunoastem legea si ca putem fi manipulati.

Rog organele abilitate si in special Ministerul Tineretului si Sportului, ca for ierarhic superior, sa intreprinda urgent demersuri in vederea efectuarii unui control asupra activitatii desfasurate de Federatia Romana de Fotbal si sa aplice masurile legale, asa cum s-a facut si in cazul Asociatiei Municipale de Fotbal Bucuresti. Am convingerea ca noua conducere a Ministerului Tineretului si Sportului va intreprinde masurile care se impun pentru ca fotbalul sa fie adus la nivelul performantelor de altadata, prin instituirea unui climat de legalitate si profesionalism.

Fotbalul a fost si este zguduit de foarte multe dosare penale si de condamnari penale. Consider ca organele abilitate ar trebui sa intre si la Federatia Romana de Fotbal pentru a vedea cum stau lucrurile din punct de vedere legal in privinta afilierilor, a cheltuirii banilor primiti de la forurile internationale, respectarea legislatiei in domeniu. Ar trebui ca FIFA si UEFA sa se autosesizeze si sa faca o verificare asupra activitatii fotbalistice desfasurate de Federatia Romana de Fotbal.

Ar fi bine ca organele abilitate ale statului sa se autosesizeze avand in vedere impactul pe care il au si l-ar putea avea afirmatiile presedintelui unei entitati considerate de utilitate publica, precum Federatia Romana de Fotbal. Referitor la afirmatiile privind faptul ca domnul Burleanu a anuntat UEFA ca FCSB este continuatoarea Stelei, aduc la cunostinta opiniei publice faptul ca, potrivit deciziilor instantelor, FCSB nu este continuatorul Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti, intrucat Clubul Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti a fost infiintat in anul 1947 si functioneaza si in prezent. Referitor la declaratiile domnului Burleanu, in sensul ca palmaresul ar apartine FCSB, tin sa precizez faptul ca palmaresul apartine Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti acesta neputand fi instrainat.

Solicit presedintelui Federatiei Romane de Fotbal sa imi puna la dispozitie dovezile care au stat la baza afirmatiilor acestuia, cum ca palmaresul ar apartine FCSB si nu Clubului Sportiv al Armatei Steaua Bucuresti. Cum va permiteti, domnule Burleanu, sa induceti in eroare suporterii? in concluzie, aceasta echipa FCSB trebuie sa evolueze in Liga a V-a, iar echipele impotriva carora mai are de jucat in play-off in acest sezon ar trebui sa castige la „masa verde” cu 3-0."

Etichete: csa steaua , liga 1 , dinamo , razvan burleanu , fcsb , florin talpan , comunicat talpan


Urmărește știrile digisport.ro și pe Google News


Noua Aplicaţie Digi Sport poate fi descărcată din
Digi24
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie
A crezut că a înghițit un os, dar medicii au fost oripilați când au văzut ce era, de fapt. Ce a pățit o femeie

O femeie din Peru a ajuns de urgență la spital, după ce ar fi înghițit un os. Medicii, însă, au...

Descarcă aplicația Digi24

Sondajul zilei

Top articole
Romania V Greece - International Friendly, Bucharest - 25 Mar 2022
OUT de la echipa națională pentru EURO! ”Orice om sănătos la cap l-ar lua în lot, dar eu l-am scos”

"A fost cel mai bun!" Columbienii au remarcat un singur jucător român, după amicalul de la Madrid
Screenshot 2024-03-26 at 22.07.30
E gata: Ianis Hagi pleacă de la Alaves! A anunțat unde va juca sezonul viitor
Screenshot 2024-03-27 at 17.00.01
Ianis Hagi, răspuns tranșant pentru Edi Iordănescu după golul înscris în România - Columbia 2-3
Provocarea zilei: găsește reprezentantul României din fotografia virală
Screenshot 2024-03-27 at 18.44.14
Recomandările redacției
ianis
Scoțienii au fost categorici, după ce Ianis Hagi a anunțat unde va juca sezonul viitor

Foto ”Cea mai frumoasă din lume!”: Becali a refuzat 6 milioane de euro și face o ”operă de artă” lângă București! Costă o avere
becali bani
Decizia finală în cazul lui Robert Lewandowski, care are pe masă o ofertă de 100.000.000€ / an
Szachtar Donieck - FC Barcelona
”Revoluție” la Barcelona! Primii 4 fotbaliști aflați pe ”lista neagră”
FC Barcelona and Tottenham Hotspur, Pre-season friendly, Joan Gamper Trophy match. Football, Lluis Companys Stadium, Barcelona, Spain - 8 Aug 2023
Citește și
Oficial UTA Arad a luat decizia, după ce a fost ”decapitată” de Comisia de Disciplină
Captură de ecran 2024-03-28 134755
Florin Prunea nu s-a ferit de cuvinte, după sancțiunea primită de Dinamo: ”Vreți să nenorociți echipa!”
prunea2
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
"Am avut metastaze la plămâni și la coloană". Teodora, fiica lui Mihai Stoica, despre dificila perioadă când a luptat cu cancerul
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
CSA Steaua, top secret! Măsură fără precedent luată de MApN
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Surpriză uriașă: Dinamo a renunțat la varianta Târgoviște! Unde vor evolua „câinii” până la finalul play-out-ului
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Adevărul despre scandalul dintre Rebel Wilson și Sacha Baron Cohen. Ce a scris actrița despre starul din „Borat” în cartea ei de memorii
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
Hagi s-a liniștit: Ianis merge sigur în Germania! Avem premianții și corigenții lotului pentru Euro
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
În ce orașe va întârzia pensia în luna aprilie? De ce se întâmplă acest lucru
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
Simona Halep, veste total neașteptată. Ce i se pregătește fostului lider mondial
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
"Ați mai văzut așa ceva?" Surpriză mare la Miami: o rusoaică a învins o favorită și s-a calificat în semifinale
Dănciulescu a reacționat, după ce Dinamo a fost ”decapitată” de Comisia de Disciplină: ”Absurd! Nu mai înțeleg”
bataie 2

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

ProFm
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Are 47 de ani, dar arată ca o puștoaică. Shakira, irezistibilă în emisiunea lui Jimmy Fallon, într-o rochie scurtă
Digi World
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Ce culoare este pantoful din imagine? De ce unii văd roz, iar alții turcoaz
Digi Animal World
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale
Momentul în care un elefant furios lovește un camion de safari plin de turiști, în Africa de Sud. Imaginile sunt virale