• Fotbal, Liga 2, etapa a 18-a: Mioveni - Hermannstadt (azi, 18:00, Digi Sport 1)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Voluntari - Viitorul (azi, 20:45, Digi Sport 1)

FCSB are o nouă "perlă" în curte, iar străinii încă amintesc de Ianis Stoica. Devenit cel mai tânăr jucător din istoria clubului, fiul fostului fundaș stânga stelist Pompiliu Stoica a marcat la debut și povestea sa are ecouri și la câteva săptămâni distanță de la meciul în care a impresionat pe toată lumea.

Imediat după jocul cu Sănătatea Cluj, din Cupa României, povestea lui Ianis Stoica a apărut pe site-ul UEFA și în Marca. Acum, olandezii de la Voetballzone îl propun drept unul dintre tinerii din Europa care trebuie neapărat urmăriți. "Cine sunt starurile viitorului, pe ce talente ar trebui să ne concentrăm atenția? Următoarea noastră țintă: Ianis Stoica, cel mai tânăr marcator din istorie pentru FCSB, fosta Steaua București", au scris batavii, care au expus și istoria debutului tânărului, care după meci spunea că ar putea să scrie o carte despre propria poveste.

La vârsta de doar 14 ani, 10 luni și 23 de zile, Stoica e cel mai tânăr marcator, dar și cel mai tânăr fotbalist folosit de FCSB într-un meci oficial. În Cupa României, e pe locul al treilea în topul vârstei debutanților. Mijlocașul dreapta nu poate juca și în Liga 1, pentru că regulile LPF interzic folosirea jucătorilor mai mici de 16 ani, care nu pot avea statut de jucători profesioniști până la acea vârstă. Abia în decembrie 2019 ar putea debuta pe prima scenă a fotbalului românesc.

"Acest debut şi acest gol au venit în urma muncii mele. De 8 ani fac fotbal, toată viaţa mi-am dedicat-o acestui sport. Fac şi câte două antrenamente pe zi. Mi-a explicat tata cât de greu e să porţi tricoul Stelei. Şi la antrenament mi-e greu să îl port. Să vină Alibec şi să îmi spună 'salut' e mare lucru la 14 ani. Ştiam de duminică faptul că voi fi în lot, acest lucru mi-a dat multă încredere. A fost incredibil, mi s-au înmuiat picioarele când am fost chemat de la încălzire; cred că o să scriu o carte despre acest meci", au fost declarațiile date după meci, care au apărut și pe site-ul UEFA și care au fost preluate și de Voetballzone.