• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Florin Tănase (22 de ani) are mari speranțe de la sezonul viitor, unul pe care-l va aborda cu multă încredere, dar și cu ambiție, mai ales că precedentul a fost mai mult compromis din cauza accidentării grave pe care a suferit-o în octombrie. A urmat o operație dificilă în urma căreia i s-a reconstruit ligamentul încrucișat anterior și i s-au suturat ambele meniscuri, intern și extern.

Acum, mijlocașul nu mai are niciun fel de probleme și abia așteaptă noul sezon, unul în care FCSB pare că va fi mai puternică mai ales după aducerea lui Budescu. Deși nu are niciun titlu în palmares, Tănase a declarat surprinzător, la conferința de presă de luni, organizată în cantonamentul din Slovacia, că alta este dorința sa cea mai mare

”Mi-ar plăcea să ajungem în grupele Champions League, mai mult decât să luăm campionatul”, a spus Tănase. Fotbalistul este conștient că lotul roș-albaștrilor este puternic, dar spune că este obligatoriu de îndeplinit o condiție în meciurile oficiale din Liga 1 ce vor urma.

”Oricum, suntem favoriţi la titlu în Liga 1, dar acum trebuie
să demonstrăm că avem valoare pe teren”, a mai spus mijlocașul.

Despre plecarea lui Boldrin, cel mai probabil la Keyserispor, după cum a anunțat Becali, au auzit și jucătorii, dar aceștia nu-și fac griji, dacă campania de achiziții se va încheia așa cum își doresc oficialii.

”Dacă Boldrin va pleca, ar fi o pierdere, pentru că e valoros, dar dacă va veni Nedelcu cu siguranţă îl va suplini”, a spus Tănase, unul dintre fotbaliștii care-l cunoaște foarte bine pe actualul jucător al campioanei.

MM, în octombrie ”O să fie la fel de puternic ca Gareth Bale!”

În octombrie, imediat după ce s-a aflat verdictul accidentării, MM Stoica, directorul sportiv al roș-albaștrilor a făcut o promisiune:
”O să fie la fel de puternic precum Gareth Bale, o să vă speriați când o să vedeți ce fizic o să aibă!”, spunea atunci oficialul roș-albaștrilor.

Numai că, la revenire, Tănase n-a dovedit deloc un fizic de speriat, dar jucătorul a pus totul pe seama faptului că recuperarea după momentul delicat a fost una delicată. Rămâne de văzut, dacă sub comanda lui Dică, Tănase va ajunge fotbalistul la care spera MM Stoica anul trecut.

Acum, mijlocașul a spus că a trecut peste toate problemele medicale și că evoluțiile sale vor fi din ce în ce mai bune.

”Dacă vorbesc despre evoluțiile mele, am avut un an bun, sunt foarte bucuros pentru că am revenit după acea accidentare gravă și că sunt sănătos.

Sunt sigur că în noul sezon voi fi mult mai bun”, a mai spus Tănase.