• Liga 1, etapa a 21-a: Dinamo - Voluntari (azi, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Telenovela "Budescu" va continua, în ciuda faptului că jucătorul şi-a dat acordul să evolueze la Steaua, aşa cum Digi Sport v-a anunţat în exclusivitate miercuri seară. Cheia transferului stă la Ioan Niculae.

Lucrurile păreau să se fi clarificat aseară, după ce Budescu a fost convins de Gigi Becali să evolueze sub comanda lui Reghecampf în următorii patru ani. Oficialii Astrei explicaseră în prealabil că transferul se va realiza la formaţia care îl convige pe mijlocaşul ofensiv, însă între timp lucrurile s-au schimbat. Probabil din dorinţa de a nu-şi ceda unul dintre cei mai buni jucători la rivala numărul unu pentru titlu şi temându-se că Şumudică ar putea pleca, Niculae nu şi-a dat încă acceptul pentru transfer. 

Petre Buduru, preşedintele liderului, a oferit pentru Digi Sport ultimele detalii în privinţa transferului fotbalistului de 26 de ani.

"Deocamdată el trebuie să se prezinte la program, să plece în cantonament cu echipa, luni. Deocamdată nu avem acordul preşedintelui să îl dăm la Steaua, dar orice se poate întâmpla. Este nevoie ca preşedintele să îşi dea ok-ul pentru ca Budescu să fie vândut. Strategia noastră este să îl vindem; trebuie să dăm un jucător şi Budescu este cel pe care dorim să îl transferăm. Plus că i-am promis şi lui că îl vom lăsa să plece în iarna asta. Orice se poate întâmpla până luni, negociem cu Steaua, dar luăm în calcul toate ofertele, mai poate dura câteva zile", a spus Petre Buduru pentru Digi Sport.

Oferta Stelei pentru Astra

  • 1 milion de euro net, sumă achitată în maximum 24 de ore

Oferta Stelei pentru Budescu

  • 20.000 de euro - salariu lunar
  • 4 ani - durata contractului
  • 200.000 de euro - primă pentru calificarea Stelei în grupele Champions League

Al Ahli Doha a fost cealaltă alternativă pentru Budescu, însă acesta a refuzat oferta, dorind să rămână în circuitul naţionalei pentru Euro 2016. Buduru susţine, însă, că pe numele jucătorului mai sunt două oferte, astfel că este de aşteptat ca giurgiuvenii să negocieze la "sânge" cu Becali.

"A rămas valabilă şi oferta de la arabi, care probabil nu i-a convenit jucătorului, dar mai sunt încă două variante pentru el", a mai punctat oficialul Astrei.

În ceea ce priveşte interesul Stelei pentru Enache, Junior Morais, De Amorim şi Alibec, Buduru s-a mărginit să spună că momentan se negociază doar pentru Budescu, amintind încă o dată că totul depinde de Ioan Niculae.

"Din ce ştiu eu, Steaua mai este interesată şi de alţi jucători din lotul nostru, dar prioritar pentru a fi vândut este Budescu. Dacă până luni nu ne înţelegem cu vreo echipă pentru Budescu, el luni îşi ia bagajul şi pleacă în cantonament, cu echipa, în Cipru. Cel care va decide dacă oferta este bună sau nu este domnul Niculae, pentru că sunt meritele şi investiţiile dânsului pentru tot ce s-a realizat. Deocamdată suntem în negocieri", a conchis Buduru.