• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

Tensiuni la CFR, după eşecul de sâmbătă seară, 0-1 pe terenul Viitorului. Oficialii din Gruia sunt nemulţumiţi de jocul echipei şi de faptul că relaţia cu Dan Petrescu s-a deteriorat.

Cu o echipă construită aproape în întregime de "Super Dan", clujenii au defilat în turul campionatului, ofensiva lor fiind una excelentă. În ultimele partide, însă, lucrurile au început să scârţâie, astfel că au apărut mai multe nemulţumiri.

Principala e legată de faptul că jucătorii nu mai găsesc aceleaşi trasee ca în lunile precedente, însă în viaţa oricărei formaţii, pe parcursul unui sezon, există şi astfel de sincope.

Potrivit sport.ro, însă, există şi mici animozităţi în relaţia antrenor-conducere. Concret, potrivit sursei citate, totul a început din momentul în care Dan Petrescu şi-a exprimat dorinţa de a merge la naţională. CFR a fost dispusă la un compromis, vrând ca tehnicianul să conducă în paralel cele două formaţii, lucru neagreat de Federaţie.

În cele din urmă, varianta a căzut şi Burleanu l-a ales pe Contra, însă nemulţumirile au continuat. Remunerat cu 70.000 euro lunar la CFR (record absolut în Liga 1 în acest moment), Dan Petrescu ar fi avut discuţii legate de mărirea salarială. Conform sursei citate, el voia, astfel, să câştige cât mai aproape de ceea ce i-a oferit preşedintele Federaţiei la naţională. Oficialii nu au fost de acord, mai ales că Petrescu are bonusuri de obiectiv importante.

În consecinţă, situaţia s-a tensionat, iar micile discuţii au luat o amploare mai mare în contextul ultimelor partide ale CFR-ului, în care jocul a lăsat mult de dorit.

Cel mai probabil se va ajunge la un numitor comun în scurt timp, însă conducerea e pregătită să ia în calcul şi o variantă extremă. În trecut, Cristiano Bergodi, Duşan Uhrin, Andrea Mandorlini, Maurizio Trombetta, Antonio Conceicao sau Jorge Costa au antrenat trupa din Gruia, astfel că se va monitoriza posibilitatea aducerii unui tehnician străin, în cazul în care situaţia se deteriorează ireversibil.

CFR are ocazia să îşi ia revanşa pentru partidele mai puţin reuşite chiar săptămâna viitoare, în direct la Digi Sport 1. Clujenii întâlnesc duminică, de la ora 18:00, Gaz Metan, chiar în Gruia.