• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (ACUM, DigiSport 2) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Termenul de predare a Stadionului Dinamo către Compania Naţională de Investiţii în vederea reconstrucţiei pentru Campionatul European 2020 a fost prelungit până la finalul lunii aprilie, conducerea CS Dinamo continuând demersurile de predare.

Conducerea clubului sportiv continuă demersurile de predare a stadionului către Compania Naţională de Investiţii (CNI), pentru realizarea proiectului, şi avem motive să credem că lucrurile se îndreaptă pe calea dorită de toată lumea. Termenul de răspuns în acest caz a fost amânat pentru finalul lunii aprilie”, se arată într-un mesaj al conducerii CS Dinamo, pe pagina de Facebook a clubului.

Oficialii grupării bucureştene face un apel la calm în rândul suporterilor, nemulţumiţi de ideea scoaterii stadionului din Şoseaua Ştefan cel Mare din programul de reconstrucţie.

Clubul Sportiv Dinamo Bucureşti face apel la calm şi îi roagă pe suporterii dinamovişti să-şi continue în mod civilizat acţiunile de susţinere a proiectului de modernizare a stadionului central din cadrul Complexului Dinamo”, se mai arată în mesaj.

Patru stadioane se află în programul de reconstrucţie în vederea organizării Euro 2020, Arcul de Triumf, Steaua, Dinamo şi Rapid. Însă pentru reconstrucţia arenei din Şoseaua Ştefan cele Mare este necesară eliberarea de sarcini a terenului pe care se află stadionul.

În baza unui contract de asociere cu clubul sportiv, ACS FC Dinamo Bucureşti, asociaţie în insolvenţă, care nu mai are echipă de fotbal, fiind doar acţionar minoritar la FC Dinamo 1948 SA, actualul administrator al grupării din Liga I, are dreptul să folosească aproximativ 74.000 de metri pătraţi din Parcul Sportiv Dinamo, printre care stadionul central, centrul de fotbal pentru tineret, Stadionul Florea Dumitrache şi terenurile de antrenament pe zgură şi gazon.

La 24 martie, reprezentanţii Clubului Sportiv Dinamo şi cei ai Asociaţiei Club Sportiv Fotbal Club Dinamo Bucureşti, condusă de Nicolae Badea, au convenit în ceea ce priveşte eliberarea de sarcini şi transmiterii către Compania Naţională de Investiţii a suprafeţelor pe cafre urmează să se reconstruiască stadionul Dinamo.

În urmă cu o săptămână, vicepremierul Sevil Shhaideh a declarat că în cazul în care clubul Dinamo Bucureşti nu va reuşi să îndeplinească toate condiţiile cerute pentru reabilitarea stadionului în vederea Campionatului European de Fotbal din 2020, Guvernul ar putea să reabiliteze în acest scop Stadionul Cotroceni.

Bucureştiul se află printre cele 13 oraşe gazdă ale Campionatului European 2020, pe Arena Naţională urmând a se disputa patru partide de la turneul final. Cele patru stadioane trebuie reconstruite pentru a folosi la antrenamentele echipelor aflate în competiţie.

sursa: news.ro