• Italia etapa a 13-a: Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

Viitorul a cucerit la finalul stagiunii precedente primul titlu din istorie, decizia fiind confirmată și de Tribunalul de la Lausanne. Succesul trupei de la malul Mării a adus o situație întâlnită în fotbalul românesc o singură dată în ultimii 7 ani. La startul noii ediții de campionat, echipa lui Becali nu are cel mai bine cotat lot din Liga 1.

Conform informațiilor publicate de celebrul site transfermarkt.de, jucătorii din formația lui Nicolae Dică sunt cotați în prezent la 20,90 milioane de euro. Asta deși FCSB îl are în lot pe Denis Alibec, a cărui valoare este estimată la 3 milioane de euro, maximum pentru un fotbalist din prima ligă.

Succesul din campioanatul trecut a făcut ca jucătorilor Viitorului să le explodeze cotele, lotul lui Hagi fiind evaluat la 21,13 milioane de euro. Trebuie precizat însă că în echipa Regelui sunt trecuți nu mai puțin de 42 de jucători, spre deosebire de doar 27 în cea patronată de Becali. Asta face ca valoare medie a unui fotbalist de la campioana României să fie de doar 503.000 de euro, în comparație cu 774.000 a unui jucător roș-albastru.

Poate surprinzător, ținând cont că CFR a efectuat 15 transferuri, podiumul este completat de Dinamo. Lotul lui Contra valorează 17,03 milioane de euro în timp ce al lui Dan Petrescu doar 14,28 milioane de euro. La polul opus se află nou promovata Sepsi Sf Gheorge (4,55 milioane de euro).

Deși nu a câștigat titlul decât de 3 ori în ultimii 7 ani, echipa lui Becali a dominat autoritat fotbalul românesc în ceea ce privește valoarea de piață a echipei. Aflată într-o scădere vizibilă din acest punct de vedere, FCSB a valorat cel mai mult în junie 2013, atunci când pe banca roș-albaștrilor se afla Laurențiu Reghecampf. Jucătorii echipei roș-albastre erau cotați la 45,4 milioane de euro.

Din primul 11 al echipei roș-albastre făceau parte atunci Tătărușanu, Chiricheș, Gardoș, Chipciu, Cristi Tănase, Adi Popa, Raul Rusescu, Latovlevici sau Szukala. Singurii doi jucători care se mai află și acum la FCSB sunt Mihai Pintilii și Lucian Filip. La acea dată, echipa lui Hagi valora în total doar 7,9 milioane de euro, cu 1,6 milioane mai puțin decât a încasat în luna august aceluiași an Becali pentru Vlad Chiricheș.

Singura dată când echipa roș-albastră a fost depășită s-a întâmplat la startul ediției 2012/2013, când lotul CFR-ului valora 34 de milioane de euro, cu două mai mult decât FCSB. Finalul anului 2012 a mai adus o bornă importantă pentru ardeleni, după victoria istorică de pe Old Trafford. Lotul formației din Gruia era cotat atunci la 46,1 milioane de euro, cea mai înaltă bornă atinsă de o echipă din România. Pentru formația clujeană a urmat însă o scădere constantă.