• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Gigi Becali a reușit să dea două lovituri în aceeași zi, prin transferurile lui Dragoș Nedelcu (20 de ani) și al lui Romario Benzar (25 de ani), ambii aduși de la FC Viitorul contra sumei de 2,7 milioane de euro, sumă la care se va mai adăuga câte un procent, în valoare de 20%, la revânzare.

Nedelcu, cel care s-a remarcat la echipa lui Gică Hagi ca mijlocaș central va evolua la Steaua în centrul defensivei, la sugestia lui Becali, care crede că fotbalistul are calități care-i permit să joace și în apărare.

Și Mirel Rădoi crede că roș-albaștrii au dat lovitura când au obținut semnătura fotbalistului în vârstă de 20 de ani. Fostul căpitan din Ghencea explică de ce Dică va beneficia de serviciile unui ”nou Gică Popescu”, dar și că Nedelcu este mai bun decât Răzvan Marin.

”Nedelcu ar fi senzațional! Pe lângă faptul că e un fotbalist foarte, foarte bun, el are un calm indiferent de minut, echipă și de situația scorului din teren, pe care doar la Gică Popescu le-am mai văzut.

Analizează bine situația, plus că este diferit și mai calm față de Răzvan Marin”, a spus Rădoi, când a fost invitat în studioul emisiunii ”Euro Fotbal”, de la Digi Sport.

Și Gică Popescu, datorită calităților sale, a evoluat atât ca mijlocaș la închidere, cât și ca fundaș central.

”Stă foarte bine tactic!”

La fel ca și Florin Tănase, Nedelcu nu are o formă fizică de invidiat, dar Rădoi spune că noul stelist nu trebuie neapărat să adauge rapid masă musculară.

Nu, pentru că stă foarte bine tactic și mereu prin anticipările pe care le face, poate compensa lipsa fizicului”, a mai spus Rădoi, la Digi Sport.

Nedelcu are șanse foarte mari de a debuta pentru FCSB în meciul de campionat, din etapa a 6-a, contra celor de la Astra, care se va juca diseară, de la ora 21:00, pe ”Arena Națională” și care va fi ÎN DIRECT la Digi Sport 1. 

Pentru că au jucat deja pentru Viitorul în preliminariile UCL, Nedelcu și Romario Benzar nu au drept de joc pentru ”dubla” cu Sporting, dar vor fi trecuți pe lista UEFA pentru faza grupelor, indiferent de competiție.