• România, Liga 1, etapa a 22-a: Astra - Botoşani (vineri, 20:00, Digi Sport 1)
  • Box Ekaterinburg: Cristian Ciocan - Alexander Povetkin (vineri, ora 18:00, Digi Sport 2)

Nicolae Dică (37 de ani), viitorul antrenor al FCSB, numire care se va face la 1 iunie, și-a ales tehnicianul cu licență Pro, care să fie trecut în acte, dar și alături de care să colaboreze în liniște. Dintr-o listă mai lungă, pe care se afla și Marius Baciu, fost căpitan al Stelei, Dică l-a ales pe Viorel Tănase.

Fostul fotbalist, care a evoluat și pentru Dinamo, a fost primit cu circumspecție de către ultrașii roș-albaștrilor. Fanii FCSB nu pot trece așa ușor peste faptul că Tănase a jucat la rivali și i-au transmis acestuia un mesaj printr-o postare pe social media, pe site-ul prosport.ro.

"Viorele, te aşteptăm să pupi steagul Stelei şi să te lepezi de alb-roşu!", este mesajul oficial al Peluzei Roș-Albastre.

Tănase a jucat în carieră la Otețul, Dinamo, Maccaby Netanya și FC Argeș, unde a fost și coleg cu Nicolae Dică, în stagiunea 2003-2004. A jucat un meci în tricoul echipei naționale a României, într-un amical câștigat cu 2-1 în fața Coreei de Sud, în 1994. Din 2007 de când s-a retras din activitate, a antrenat la Oțelul, Dunărea Galați, Farul, SC Bacău, Metalosport Galați și Cetate Deva.

”Mi-am dat acordul, am vorbit cu Nicolae. Am fost puţin surprins, dar e o propunere tentantă. Mi-am oferit tot sprijinul, pentru că ştiu situaţia. Cred foarte mult în calităţile lui Nicolae”, a spus Viorel Tănase, într-o intervenție telefonică ÎN DIRECT găzduită de emisiunea ”Digi Sport Specuial”, ediția de miercuri, 16 mai.