• Italia etapa a 13-a: Roma-Lazio (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 19:00) şi Napoli - Milan (sâmbătă Digi Sport 2, ora 21:45) şi La Liga, etapa a 12-a: Atletico Madrid - Real Madrid (sâmbătă, ora 21:45, Digi Sport 1)
  • Tenis, Turneul Campionilor, semifinale: Federer - Goffin (sâmbătă, DigiSport 2, ora 16:00) şi Dimitrov - Sock (sâmbătă, Digi Sport 3, ora 22:00)

În condiţiile în care Marica, Budescu sau Andrei Ivan mai au şanse mici să ajungă la Steaua, campioana rămâne cu puţine variante din campionatul intern pentru postul acoperit cel mai slab: cel de vârf. Cristian Lopez (CFR) şi Ioan Hora (Pandurii) sunt printre puţini atacanţi din Liga 1 care ar aduce un plus trupei lui Reghecampf şi care pot fi şi transferaţi.

Steaua a ratat în doar două zile primele trei ţinte de pe lista de transferuri. Rând pe rând, Marica, Ioan Nicolae (care a exclus posibilitatea ca vreun jucător al lui Şumudică să ajungă la echipa lui Becali) şi Andrei Ivan au spus "nu", astfel că Steaua îşi vede serios ameninţat visul de a se încorona "regina" Ligii 1 pentru al 4-lea an la rând. Fără vreun vârf de meserie în lot cu excepţia lui Tudorie - Tade a fost anunţat că nu mai intră în planurile lui Reghecampf -, roş-albaştrilor le va fi foarte greu, astfel că aceştia trebuie să se mişte rapid pentru a forma o echipă competitivă.

STEAUA ESTE NOMINALIZATĂ LA ECHIPA ANULUI 2015, GRAŢIE PERFORMANŢELOR DIN MANDATUL LUI GÂLCĂ. INTRĂ AICI ŞI VOTEAZĂ-ŢI FAVORIŢII

Variantele sunt puţine în campionatul intern, în trecutul recent Becali manifestându-şi interesul pentru alţi doi atacanţi: Ioan Hora şi Cristiano Lopez. Din fericire pentru Steaua, ambele echipe sunt dispuse să îi cedeze în schimbul sumei corecte.

Aducerea golgheterului campionatului, Ioan Hora, este destul de pertinentă, chiar dacă acesta nu îi va rezolva neapărat lui Reghe problema unui vârf de careu. "Ne lipsesc multe", a confirmat Edi Iordănescu pentru Digi Sport. Fotbaliştii au plecat în vacanţa de iarnă fără a primi bani, situaţia la club fiind extrem de dificilă din punct de vedere financiar. Astfel, banii veniţi de la Steaua le-ar rezolva multe dintre neajunsuri.

În sprijinul unei posibile mutări stau şi relaţiile excelente dintre cele două cluburi, în ultimii ani Pandurii şi Steaua realizând afaceri foarte bune, de pe urma cărora ambele părţi au fost extrem de mulţumite.

1,3 milioane de euro este cota de piaţă a lui Hora, conform site-ului de specialitate transfermarkt.de

12 goluri a marcat Hora în toamnă în Liga 1, fiind golgheterul campionatului

“Dacă Steaua poate să ofere un milion de euro, cât e cota lui Hora în momentul de față și să îi ofere un salariu cu care Horică să fie mulțumit, nu mă voi opune"
Edi Iordănescu pentru Digi Sport, în noiembrie

Atacantul este dorit însă şi de vicecampioana ediției precedente a campionatului Poloniei, Lech Poznan, astfel că Steaua are concurenţă.

 Cristian Lopez (atacant, CFR)

Patronul campioanei a mărturisit că ar fi interesat de un schimb Tade - Lopez, însă oficialii clujeni nu au vrut să audă de această variantă.

Totuşi, pentru preţul corect, oficialii din Gruia sunt dispuşi să îi dea drumul ibericului la Steaua. "Cristian Lopez valorează acum cel puţin cât a costat şi Tade", a spus Iuliu Mureşan, semn că formaţia din Gruia este deschisă la negocieri, dar doar în schimbul unei sume de bani. Cum Tade a costat-o pe campioană 500.000 de euro, este de aşteptat ca, pentru o sumă similară, Lopez să poată ajunge sub comanda lui Reghecampf.

Becali se gândeşte însă în continuare însă la un schimb Tade - Lopez, în condiţiile în care primul nu mai intră în planurile Stelei, dar nici nu se poate transfera la un al treilea club într-un singur sezon (a bifat deja meciuri pentru Steaua şi CFR). Campioana ar putea să îl trimită pe francez la Cluj, plus o sumă de bani pentru Cristian Lopez.