• La liga, etapa 13: Real Madrid - Malaga (sâmbătă, Digi Sport 2, ora 17:15) şi Valencia - Barcelona (duminică, Digi Sport 2, ora 21:45)
  • Fotbal, Liga 1, etapa a 19-a: Botoşani - Craiova (vineri, 20:45, Digi Sport 1) şi Astra - FCSB (duminică, 20:45, Digi Sport 1)

VIDEO Gaz Metan Mediaș - CSM Poli Iași 0-2. După victoria entuziasmantă de la Mediaș, CSM Poli Iași speră din nou la ocuparea unui loc de play-off la finalul sezonului regulat, chiar dacă înaintea acestei runde era la 5 puncte de poziția a 6-a.

Antrenorul moldovenilor, Flavius Stoican, pune presiune pe jucătorii săi, după un joc în care au lipsit greșelile care i-au costat în alte cazuri, iar atacanții și-au făcut treaba. Jo Santos a reușit golul serii, după un dribling prin care și-a pus adversarul direct la pământ în careu, la o fază care a amintit de momentul în care Messi l-a ridiculizat pe Jerome Boateng, în semifinalele UCL din 2015 (VIDEO).

Tehnicianul și-a lăudat brazilianul din ofensivă și speră ca acesta să nu se mulțumească doar cu cele 5 goluri de până acum, anticipând că ar putea ajunge la o echipă mare. Stoican a remarcat, însă, echilibrul de care a dat dovadă echipa sa, cu un joc solid și în defensivă, acolo unde apărătorii și mijlocașii la închidere au fost fără greșeală.

"A fost o victorie muncită, care ne dă încredere. Indiferent de vorbele pe care le spuneam jucătorilor, că jucăm bine și să fim atenți la anumite greșeli, dacă nu reușeam să câștigăm, scădeau moralul și entuziasmul. Jucăm fotbal, avem o posesie bună. Am reușit să nu mai comitem greșeli în apărare și e normal ca rezultale să vină, în urma unui joc bun. Aceste puncte ne dau speranțe că putem să ne batem la play-off, un obiectiv în care cred. Cred că putem să jucăm un fotbal bun și cred în acești jucători", a spus Flavius Stoican, la finalul meciului Gaz Metan Mediaș - CSM Poli Iași 0-2.

"În alte meciuri ne-am creat ocazii și am ratat, iar mulți oameni au fost sceptici în ceea ce îl privește pe Jo. Eu am mare încredere în el, e un jucător special. Face diferența în multe momente și azi a făcut și faza defensivă. Driblează cu ușurință adversarii, marchează goluri. Sper să o țină tot așa și să nu se mulțumească cu atât, pentru că ar putea ajunge la o echipă foarte mare. Nu numai el, ci și ceilalți. Azi am avut și doi fundași centrali impecabili, doi mijlocași defensivi senzaționali - Qaka și Cioinac, părțile laterale nu au făcut greșeli, deci chiar am fost o echipă echilibrată și în ofensivă și în defensivă", a mai spus antrenorul de la CSM Poli Iași.

"Obiectivul nostru în primă fază a fost crearea unei echipe competitive, care să nu fie ușor de bătut. Am evaluat jucătorii și situația, iar pe parcursul campionatului ne-am propus un nou obiectiv. E important să îți impui țeluri îndrăznețe, ca să poți să le atingi. Eu le pun această presiune, apoi și cei din conducere, care au văzut că se poate, au văzut că jucăm bine și au încredere în ce arătăm pe teren. E normal ca și jucătorii să tindă, pentru că au calitate", a încheiat Stoican.

VIDEO Golul lui Jo cu Gaz Metan

PROGRAMUL COMPLET AL CANALELOR DIGI SPORT