• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

UPDATE 21:00 Christian Obodo a semnat în urmă cu puţine minute cu formaţia Concordia Chiajna. Imediat după ce "a dat cu pixul", nigerianul a dezvăluit motivele care l-au făcut să accepte oferta.

"Multă lume s-a întrebat de ce am ales să semnez cu o formație din România dar am auzit multe lucruri bune despre Liga 1. Pentru mine este o provocare, pentru că știu că echipa luptă pentru salvarea de la retrogradare. În ultima perioadă am avut unele probleme medicale dar mi-am revenit și voi da tot ce am mai bun pentru a ajuta echipa să rămână în prima ligă. Cunosc câte ceva despre formaţiile din România, în special despre Steaua pe care am văzut-o în cupele europene, dar și despre Dinamo și Astra.

 

Mutu e un jucător extraordinar cu care m-am întâlnit în multe meciuri în Serie A și abia aștept să-l am ca adversar și în Liga 1. Mai așteaptă un fundaș sau doi", a explicat Obodo.


 

După câteva zile de pregătire centralizată la Corato, fotbaliștii Chiajnei au câștigat la pas triunghiularul "Pinuccio Strippoli". În primul meci al zilei ilfovenii au trecut de echipa locală USD Corato cu 6-0.

În această partidă tehnicianul Adrian Falub a testat și doi jucători: nigerianul Christian Obodo și italianul Gabriele Zerbo. Obodo are 31 de ani și evoluează pe postul de mijlocaș defensiv, iar în carieră a mai trecut pe la Perugia, Lecce, Fiorentina sau Skoda Xanti.

În schimb Zerbo, care a reușit să înscrie o dublă în primul amical al zilei are 21 de ani și este un produs al clubului Palermo, având 2 meciuri în naționala sub 17 ani a Italiei. Golurile formației ilfovene au fost marcate de Purece ('8), Zerbo ('13, '27), Giurgiu ('24, '33, '41).

În a doua partida a zilei Concordia a trecut cu 2-0 de Fidelis Andria, echipă care activează în liga Pro Patria din Italia. Golurile au fost înscrise de Novacek, în minutul 7 și de Adrian Cristea, în minutul 28. Fostul jucător de la Dinamo și Steaua a revenit pe gazon după o pauză de peste 6 luni pricinuită de o accidentare.

Miercuri, Concordia Chiajna va înfrunta formația de Serie B , AS Bari la care joacp romțnii Ionuț Rada și George Pușcaș. Meciul va începe la ora locala 15:00, pe stadionul San Nicola din Bari.

Odobo, foto dreapta, îl priveşte de la distanţă pe Quagliarella

Sursa foto: csconcordia.ro