• România, Liga 1, Etapa 22: Craiova - CFR Cluj (sâmbătă, ora 20:30, Digi Sport 1) şi FCSB - Viitorul (duminică, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa16: Barcelona - Deportivo (duminică, ora 21:45, Digi Sport 2)

Scandalul dintre Steaua și echipa națională crește de la oră la oră precum un bulgăre de zăpadă care se rostogolește la vale. Helmuth Duckadam, președintele de imagine al Stelei, a lansat un atac dur, fără precedent, la adresa lui Anghel Iordănescu, pe care-l acuză de rea voință.

Prezent în studioul emisiunii ”Fotbal Club”, de la Digi Sport, Duckadam a spus că este inadmisibil ca selecționerul tricolorilor să ceară suspendarea Stelei.

”Nu mai pot face diferență între domnul Talpan, care a cerut retrogradarea Stelei și Anghel Iordănescu, care a cerut suspendarea Stelei. Din păcate, de patru ani și ceva, nu l-am auzit pe domnul Iordănescu să aibă o atitudine fermă vizavi de echipa Steaua de a se întoarce în Ghencea, deci mă întreb ce se află în spatele acestor declarații, pentru că mi se pare curios”, și-a început Duckadam tirada. 

Chestionat dacă toată această bătălie o ascunde pe cea mare legată de Steaua, emblemă, stadion, președintele de imagine al FC Steaua a replicat:

”Eu cred că da!”

Duckadam a mai precizat că este inacceptabil ca un antrenor de echipa naționalîă să ceară ca un club să fie suspendat.

”Trebuia să facă acest lucru prin președintele FRF, nu să iasă public. În momentul în care o cere și niciodată în mai mult de patru ani nu a făcut niciun comentariu favorabil și nici n-a intervenit unde se știa că se poate interveni, înseamnă că ceva nu e clar. Mai ales că el să dă stelist”, a mai spus oficialul Stelei.

Duckadam a mai spus că nimeni de la Steaua nu le-a interzis jucătorilor să renunțe la națională.

”El spune că Reghe a negociat de pe poziție de forță. Dar dânsul de ce a fost pe poziție de forță? Steaua știa unde joacă Niță, unde joacă Tocșa, unde joacă Stanciu. Steaua trebuie să-l reintegreze pe Pintilii, vrea să-l pună pe Papp fundaș central și Adi Popa care nu era în formă bună în ultima vreme. De ce trebuia ca acești jucători pe care-i cunoaște foarte bine să meargă la lot, și nu ceilalți, pe care nu-i știa foarte bine? Care era problema?”, a mai spus Duckadam la Digi Sport.

Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, a fost elevul lui Anghel Iordănescu la finalul anilor ’80, după ce Emeric Ienei a preluat naționala.