• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Adrian Mutu nu a făcut un secret din faptul că îşi doreşte să devină antrenor după ce îşi va încheia cariera de jucător şi spune că a avut de învăţat de la fiecare tehnician cu care a lucrat de-a lungul timpului.

Există însă şi o excepţie - Jose Mourinho. "Briliantul" a avut o relaţie foarte proastă cu portughezul, iar acest lucru i-a grăbit plecarea de la Chelsea. Cei doi nu au trecut niciodată peste conflictul lor.

"De la Mourinho nu am învăţat nimic. Nu mai vreau să vorbesc despre Mourinho", a declarat Mutu.

De altfel, în urmă cu aproape două luni, într-un interviu acordat presei britanice, atacantul de 37 de ani l-a desfiinţat pe fostul său antrenor de pe Stamford Bridge.

Mourinho a fost un mare antrenor, dar ca persoană este fals. Vrea tot timpul să facă numai cum vrea el și nu ține niciodată cont și de felul în care gândesc fotbaliștii lui. Nu puteam merge să stau de vorbă cu el. Ca antrenor, el este terminat. Nu există nicio cale de întoarcere pentru el”, a spus Mutu, pentru Mirror.

Deşi se gândeşte deja la meseria de antrenor, cel mai bun marcator din istoria naţionalei României nu are încă o filosofie clară, ci doar anumite concepte.

"Acum e prea devreme să vorbim despre filosofia mea de antrenor şi ce aş vrea sau ce o să cer eu de la echipă. Dar 30-40% din aceste lucruri le am deja formate. Ştiu ce aş vrea să joc, am destule antrenamente cu diverşi antrenori şi de la fiecare încerc să învăţ ceva. Chiar şi de la Grigoraş. Fiecare e diferit", a explicat Mutu.

Până atunci, Mutu exersează alături de colegii săi mai tineri de la ASA Tg. Mureş, pe care încearcă să-i ajute cu sfaturi.

"Suntem la început, suntem de 10 zile împreună. Mai vorbesc cu cei tineri, le mai dau un sfat. E normal să le mai dai anumite sfaturi, dar nu exagerez, pentru că nu e cazul. Încă sunt colegul lor şi nu mi se pare normal să exagerez cu sfaturile", a precizat Mutu.