• România, Liga 1, Etapa 22: Poli Timișoara - Dinamo (luni, 18 decembrie, ora 20:00, Digi Sport 1)
  • Spania, La Liga, Etapa 17: Real Madrid - Barcelona (sâmbătă, 23 decembrie, ora 14:00, Digi Sport 1)

Dinamo se reunește luni, 11 ianuarie, iar Collins Fai este așteptat să se prezinte la Săftica alături de ceilalți jucători, deși antrenorul Mircea Rednic spune că fundașul dreapta camerunez ar fi semnat deja un precontract cu Standard Liege.

Impresarul Cristi Hossu, care l-a adus pe Fai la Dinamo și l-a reprezentat în ultima perioadă, susține că nici el și nici conducerea clubului bucureștean nu ar avea cunoștință de un interes al lui Standard Liege pentru jucătorul camerunez.

Agentul susține că Rednic este cel care vrea să îl "împingă" pe jucător la Standard, echipa la care actualul tehnician al roș-albilor a jucat (1991-1996) și a antrenat (2012-2013). Cristi Hossu a precizat că singura ofertă pe care a primit-o pentru Fai a fost de la FC Sion, dar fotbalistul a refuzat, pentru a rămâne la Dinamo, fiindcă elvețienii îl doreau abia din vară, când ar fi fost liber și bucureștenii nu ar fi primit niciun ban.

Singura echipă belgiană care s-a interesat de apărătorul lateral dinamovist a fost Anderlecht, care a abandonat pista fiindcă urmărea un alt jucător, pe care îl considera mai bun.

"Săptămâna trecută m-am întâlnit cu oamenii din cond lui Dinamo, am discutat despre detaliile prelungirii. Apoi, am primit o ofertă foarte avantajoasă de la FC Sion, pe care am refuzat-o pentru ca jucătorul să continue cu Dinamo. Acum, am aflat din presă că Standard ar fi interesată. Eu nu știam și nici conducerea lui Dinamo nu știa. Singura echipă din Belgia cu care am discutat a fost Anderlecht, care a refuzat, spunând că vrea un jucător mai bun", a declarat Cristi Hossu, în cadrul emisiunii "Fotbal Club", de pe Digi Sport 1.

"Intră în ultimele 6 luni de contract cu Dinamo și categoric va juca aici până la vară. Ce club ar plăti în momentul de față o sumă de bani, dacă jucătorul poate fi luat gratis din vară? După părerea mea, e un om de bază la Dinamo și nu știu cu cine ar putea să îl înlocuiască din lot. Feussi, care juca pe post cu el, a plecat. Am observat că l-au adus pe Hanca, dar Fai era jucător de bază, a prins echipa mereu ca titular", a adăugat reprezentantul fundașului dreapta.

"Sunt 100% convins că Rednic vrea să îl îndrepte pe Fai către Standard. Credeți că Standard Liege și-ar fi luat fundaș dreapta tocmai de la Dinamo? După părerea mea, nu îl văd ca pe un un jucător de Standard, în acest moment. Până în momentul de față, singura ofertă pe care am primit-o eu, personal, a fost de la FC Sion, din Elveția. Oferta o dezavantaja pe Dinamo și ne avantaja pe mine și pe jucător, fiindcă se propunea să vină din vară", a mai spus Cristi Hossu.

21 de meciuri a jucat Collins Fai în acest sezon de Liga 1 la Dinamo, 19 ca titular.