• Fotbal, Liga 1, etapa a 18-a: Dinamo - CFR Cluj (azi, 21:45, Digi Sport 1)
  • Handbal, Liga Campionilor: CSM Bucureşti - Vistal Gdynia (azi, 16:00, Digi Sport 1)

Performanța lui Denis Alibec pe terenul de fotbal a avut de suferit în ultimele luni, dar fotbalistul este la înălțime în comunitatea online unde își petrece o mare parte din timpul liber. Jucător înrăit de Counter-Strike: Global Offensive, atacantul este angrenat și în competiții cu echipa sa, care și în joc se numește FCSB.

Alibec (26 de ani) este fidel și în jocurile de pe calculator formației la care este legitimat din ianuarie 2017 și care l-a cumpărat cu 2,04 milioane de euro. Echipa sa (clan, în limbajul gamerilor) a preluat numele și sigla de la clubul patronat de Gigi Becali. În mijlocul emblemei echipei de fotbal a fost inserat personajul înarmat care e prezent pe logo-ul și în numele jocului de tip first person shooter.

Pe vremuri, Claudiu Niculescu era supranumit "lunetistul", pentru precizia de care dădea dovadă la loviturile libere, din care obișnuia să marcheze. Acum, renumele i-ar putea reveni lui Denis Alibec, dar nu pentru performanțele din fotbal, ci pentru cele din sporturile electronice.

"Mă relaxez, dar recunosc că sunt destul de bun", recunoştea acum câteva luni Alibec, pentru Gazetă, când a fost întrebat de pasiunea pentru Counter-Strike. Luni seară, căpitanul de la FCSB (care momentan este exclus din lot, pentru ieșirea nervoasă de la meciul cu Voluntari, când a lovit cu piciorul ușa dinspre vestiare și după ce banderola aruncată de el în direcția lui Tănase a ajuns pe gazon) a fost surprins în joc la ora 23:00, apoi profilul său a devenit privat. Înaintea acestei mișcări, colegii de la emisiunea "Fotbal Club" descoperiseră că jucase nu mai puțin de 87 de ore în ultimele două săptămâni.

În joc, fotbalistul folosește numele "TakeWithBread" (în traducere liberă: "ia cu pâine"). Ce-i drept, Alibec este un jucător redutabil, terminând deseori meciurile pe primul loc (în privința adversarilor "omorâți" în joc). De asemenea, jocul premiază cel mai bun jucător al fiecărei runde cu titlul MVP (Most Valuable Player), care e însoțit de câte o steluță, iar Denis e de multe ori printre cei care își trec distincția în cont.

"Acum știu cu cine o sa țin și pe cs :))", a comentat un vizitator de pe Youtube la un videoclip cu un meci al echipei FCSB de la CS: GO.

"Respect Alibec", a scris altul, tot la un clip de pe Youtube cu un meci jucat de șeptarul vicecampioanei din Liga 1 și echipa lui.

Pe plan fotbalistic, Alibec nu se descurcă deloc bine. Are cel mai slab start de sezon din carieră, nereușind să marcheze în campionat, chiar dacă a jucat în 9 dintre cele 14 etape disputate până acum. A înscris de două ori în actuala stagiune, de fiecare dată în Europa: cu Viktoria Plzen, în preliminariile Ligii Campionilor și tot cu echipa din Cehia, în prima etapă a Grupei G din Europa League.

Peste 12,2 milioane de jucători unici a avut Counter-Strike: GO în ultima lună, potrivit site-ului oficial.

13,99 euro costă jocul Counter-Strike: Global Offensive pe platforma Steam. 

Counter-Strike: Global Offensive a fost lansat în august 2012 și duce mai departe franciza apărută în 2000, cu originalul Counter-Strike, dezvoltat de Valve și apărut, inițial, ca un mod al jocului Half-Life. CS a devenit, de-a lungul anilor, unul dintre cele mai populare jocuri pe calculator în varianta multiplayer. 

VIDEO CU ALIBEC JUCÂNDU-SE COUNTER STRIKE: 

VIDEO CU ALIBEC ÎN ACȚIUNE LA COUNTER STRIKE: